Spring til indhold
Nyhed

Tre stærke nominerede til årets handicappris

15-11-2017

Modtageren af Odense Kommunes Handicappris skal i år findes blandt tre nominerede, der alle forener frivillighed og engagement på en måde, der hjælper til at inkludere mennesker med handicap i Odense.Vinderen bliver afsløret ved prisoverrækkelsen 1. december, og der er nu åbent for tilmeldinger til arrangementet.

Når vinderen af Odense Kommunes Handicappris 2017 skal kåres i Seniorhus Odense den 1. december, vil borgmester Peter Rahbæk Juel overrække prisen til et initiativ, der gør noget ekstra for at hjælpe eller inspirere mennesker med handicap. Det skal være med til at inkludere dem i de mange frivillige fællesskaber, der findes i Odense.

-      Alle mennesker har brug for at være en del af et fællesskab, og derfor er det afgørende, at også mennesker med handicap får chancen for at opleve at være en del af vores frivillige fællesskaber. Jeg håber, at denne prisuddeling kan være med til at inspirere til endnu flere gode initiativer, siger Peter Rahbæk Juel.

Handicapprisen uddeles af Odense Handicapråd og Odense Kommune. Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen deltager også i prisoverrækkelsen, og han mener, at det er vigtigt at hædre de frivillige initiativer på området.

-      Som kommune skal vi sikre borgerne en god og værdig velfærd. Derudover skal vi støtte op om de mange frivillige, som hver dag gør en kæmpe indsats for mennesker med handicap. En indsats, som er uvurderlige for den enkeltes livskvalitet og som fortjener alle de skulderklap, vi kan give, siger Brian Skov Nielsen.

De nominerede

Traditionen tro har Odense Handicapråd nomineret 3 kandidater til prisen. De nominerede er (i ikke-prioriteret rækkefølge):

Thomas Nielsen: Der er initiativtager til løbeture hver anden lørdag med beboerne fra Munkehatten, som er et botilbud for voksne med betydelig og varig nedsat fysisk/psykisk funktionsevne. Løbeturene giver beboerne øget livskvalitet og gode oplevelser i fællesskab med løbegruppens medlemmer.

Annette Hansen: Der trods sit eget handicap har indgået et samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital, hvor hun hækler tæpper til de for tidligt fødte børn på afdeling H1. Med sit eksempel kan Annette Hansen inspirere andre personer med handicap til at engagere sig i frivilligt arbejde.

Poul Erik Petersen: Der har etableret foreningen "Team U-Frivillig", som støtter personer med nedsat funktionsniveau i at deltage i frivilligt arbejde ved bl.a. musik- og sportsarrangementer. "Team U-Frivillig" giver deltagerne større selvtillid og udvider deres sociale netværk og kulturelle oplevelser.

-      Vi havde en række gode indstillinger at vælge imellem, og der er ingen tvivl om, at alle tre nominerede fortjener opmærksomhed. Jeg glæder mig til at hædre vinderen og sætte fokus på forholdene for personer med handicap, når prisuddelingen løber ad stablen den 1. december, siger formanden for Odense Handicapråd Birthe Malling.

Uddelingen af Odense Kommunes Handicappris 2017 afholdes i Seniorhus Odense, Toldbodgade 5, 5000 Odense C, den 1. december kl. 15.00-16.00.

Ved prisoverrækkelsen vil Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen præsentere de 3 nominerede og udnævne vinderen, som får en til lejligheden specieldesignet skulptur af Jens Galschiøt overrakt af borgmesteren.
Derudover vil der være taler ved Borgmester Peter Rahbæk Juel og Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen, forplejning og musik af musikværkstedet fra "Elsesminde en anden vej til uddannelse og job".

Det er gratis at deltage. Du skal blot sende din tilmelding til e-mail: handicappris@odense.dk senest mandag den 27. november 2017.

Læs mere om Handicapprisen på www.odense.dk/handicappris

Læs mere på vores hjemmeside

Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense, 3051 3115

Brian Skov Nielsen, Ældre- og handicaprådmand, Odense, 3060 4344

Birthe Malling, Formand, Odense Handicapråd, 4034 3527

Sofie Dong, Borgmesterforvaltningen, på e-mail: somkd@odense.dk, tlf.: 2491 4615.