Spring til indhold
Nyhed

Tre dages fejring af Borgernes Hus

22-11-2017
 

Det begynder med brunsviger og fortsætter med koncerter, oplæsninger, foredrag, skattejagt og meget mere. Borgernes Hus bliver åbnet med stil, og hele weekenden byder på aktiviteter i Odenses nye og moderne forsamlingshus, hvor alle er velkomne til at opleve, lære eller selv byde ind.

 
 

Borgernes Hus åbner fredag den 24. november.

 
 

Fredag den 24. november bliver en festdag i Odense. Klokken 10 går dørene op til Borgernes Hus, og herefter er alle velkomne bag den gyldne facade. Festlighederne fortsætter hele weekenden, men der er også nok at fejre efter 12 måneders byggeri på Odenses nye forsamlingshus.

I Borgernes Hus finder brugerne et hus, hvor der er fokus på læring, formidling, oplevelser og fællesskab. De fem faste beboere sikrer, at der er noget for alle på de fire etager og mere end 10.000 m2.

Hovedbiblioteket og musikbiblioteket vil naturligvis sørge for nye bøger, litterære klassikere samt Nordens største musiksamling. Desuden vil Borgernes Hus blive rammen om oplæsninger, foredrag og koncerter.

Hos Center for Civilsamfund og Frivilligcenter Odense er der hjælp og vejledning at hente for både foreninger og frivillige, ligesom der er mulighed for at blive hjulpet i gang som frivillig, mens Borgerservice tilbyder at forny pas og kørekort samt at hjælpe med udstedelse af NemID, digital anmeldelse af flytning med mere.

Endelig byder Borgernes Hus på en række mødelokaler, som kan bookes af alle, og i caféen på anden sal kan de besøgende købe kaffe, kage og andet godt.

- Da vi vedtog Borgernes Hus, havde vi store ambitioner om et hus med plads til læring, formidling og oplevelser. Vi ville skabe et moderne forsamlingshus, som vi besøger, fordi vi har lyst til det. Den ambition tror jeg, at vi er lykkedes med. Borgernes Hus er ikke alene flot og spændende at besøge - det er også et hus, som vil være i konstant udvikling, og som brugerne kommer til at sætte deres præg på, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen har også store aktier i Borgernes Hus, som rådmand Steen Møller er en af idémændene bag. Han glæder sig til at opleve stemningen, når brugerne fylder huset:
 
- Borgernes Hus har været på en lang rejse fra idé til virkelighed, og jeg har været med hele vejen først som by- og kulturrådmand og nu rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Derfor bliver det rigtig dejligt at se, at der kommer liv i de nye, flotte rammer, der rummer en bred vifte af tilbud til byens borgere og samtidig giver dem én samlet indgang til kommunen.

Åbningsprogrammet favner hele huset
Med så mange tilbud siger det sig selv, at Borgernes Hus ikke kan nøjes med en enkelt åbningsdag. Fredag, lørdag og søndag byder alle på spændende oplevelser, som præsenterer huset og beboerne gennem rundvisninger, koncerter, opvisninger, kunstværker, oplæsninger, foredrag og meget mere.

Dørene går op klokken 10 fredag den 24. november, og efter velkomsttalerne og den officielle indvielse er der brunsviger til de første 500 gæster. Herefter går det vilde skattejagt - bogstaveligt talt - for både børn og voksne med præmier på højkant.

Fredagen byder også cosplayers klædt ud som kendte skikkelser fra litteraturen, rundvisninger og hele tre koncerter. Lørdag er der skattejagt, robotprogrammering, poetry slam og oplæsning med mere. Søndagen begynder med morgensang, Jens Galschiøt, oplæg fra Borgerservice og en række andre tilbud.

- Jeg håber, at folk kan se, at åbningsprogrammet afspejler Borgernes Hus. Odense får et helt unikt hus med flere muligheder og nye samarbejdspartnere, og det bliver odenseanernes nye indgang til inspiration, viden, frivillighed, foreningsliv og medborgerskab, hvad enten det findes i en bog eller i et aktivt liv. At huset er for alle og det, vi kan sammen, siger bibliotekschef Kent Skov Andreasen.

Hele programmet kan findes på www.borgerneshus.dk, hvor der også er mere information om Borgernes Hus.

Før den officielle åbning af Borgernes Hus holder Borgerservice (Skulkenborg 1, 5000 Odense C) lukket i dagene 21. - 23. november. Borgerservice åbner igen d. 24. november i deres nye lokaler i Borgernes Hus.

Borgere, der har brug for at komme i kontakt med Odense Kommune, kan ringe til Kontaktcentret på 66 13 13 72 alle dage fra 7.00-18.00.

 
 
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Steen Møller, beskæftigelses- og socialrådmand, tlf.: 51 48 19 20
Kent Skov Andreasen, bibliotekschef, tlf.: 20 12 44 00

 

Vedhæftede filer

Trappen i sollys - Anne-Mette Kjærbye Jakobsen.jpg
Ampler fra loft - Anne-Mette Kjærbye Jakobsen.jpg
Facaden - kredit Hamid Aminrezai.jpg
Facaden 2 - kredit Hamid Aminrezai.jpg