Spring til indhold
Nyhed

Træn som de Rigtige Mænd - vær med i Sjakket

24-03-2017

DR1 er i gang med en ny sæson af Rigtige Mænd, og som noget nyt kan alle danske mænd få samme type træning og udfordringer, som mændene i tv-programmerne. Et projekt, som Odense Kommune er med i sammen med Firmaidræt Odense, og som bl.a. fører bl.a. et "Rigtige Mænd Løbet" med sig den 24. maj.

Rigtige Mænd Sjakket

Det nye træningsfællesskab "Rigtige Mænd Sjakket" åbnede 1. marts. Her er fyldt med god værkstedshumor og kammeratlige drillerier, for det skal der til, når kampen for et sundere liv bliver sat ind. 


Mænd landet over er inviteret med, når fem nye Rigtige Mænd går i Lindy, Hammer og de andre kendte Rigtige Mænds fodspor i en ny programrække på DR1. Samtidigt med at de følger de fem nye Rigtige Mænds kamp for et sundere liv på DR1, kan de uge efter uge følge samme træningsforløb på et hold i lokalområdet eller på arbejdspladsen. Det hele er samlet på Rigtig Mænd Sjakket, som er åbnet for gratis tilmelding på www.rigtigemænd.dk


Ultimative udfordringer venter holdet til Rigtige Mænd Løbet 
Det foreløbige højdepunkt for det digitale træningsfællesskab er Rigtige Mænd Løbet, der bliver afholdt den 24. maj i hele landet, bl.a. også på Havnen i Odense. Odense Kommune er med og skaber rammerne for et forhindringsløb i Rigtige Mænd-ånden sammen med Firmaidræt Odense.


Træningsfællesskabet Rigtige Mænd Sjakket er skabt for at udvide Rigtige Mænd-universet fra tv-underholdning til en bevægelse og et nyt fællesskab for alle mænd. Deltagerne i Rigtige Mænd Sjakket får inspiration, udfordringer, træningsøvelser, konkurrencer og tilsat rigelige mængder af god værkstedshumor.  


"Rigtige Mænd Sjakket er for alle mænd, som gerne vil have det sjovt, og som er klar til at udfordre sig selv, vennerne eller kollegerne. Mændene er sammen i hold af fem, og de tester sig selv undervejs og kan hele tiden følge deres egen udvikling. De kan også konkurrere mod hold i deres egen kommune, på arbejdspladsen eller f.eks. følge, hvilken smed eller tømrer i landet der forbedrer sig mest frem mod Rigtige Mænd Løbet. Efter løbet den 24. maj lever træningsfællesskabet videre, så den positive udvikling kan fortsætte - også frem til 2018, hvor der igen vil være Rigtige Mænd Løbet", fortæller projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen, om træningsfællesskabet.

Et ønske om et godt liv
Rigtige Mænd var et seerhit i 2015 for DR1, der noterede rekordhøje seertal i de 10 programmer, hvor hele Danmark lærte Smeden, Palle, Hammer, Lindy og Jonas at kende som nogle mænd, der sammen tog hånd om deres egen sundhed i et fællesskab præget af rigtig mandehumor. Nordea-fonden støttede produktionen af den første serie og har denne gang ønsket at brede de fem mænds rejse ud til en bevægelse for potentielt set alle danske mænd.  


"Der tales meget om adfærdsændringer, og hvad der skal til for at motivere flere til sunde levevaner. 'Rigtige Mænd' er et enestående eksempel på, hvordan mænd gennem nære og stærke fællesskaber skruer op for glæden og motionen og dermed en sundere livsstil. Vi håber, at kommuner og foreninger landet over står på nakken af hinanden for at være med til, at flere 'Rigtige Mænd' sættes i bevægelse," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.


Nordea-fonden støtter det ambitiøse projekt med 22,7 mio. kr., så det ud over det underholdende public service tv også skaber nye aktiviteter for mænd landet over.

Bag det nye Rigtige Mænd-projekt står Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet. 

Kontaktinformation

Mette Thue Sørensen, projektmedarbejder, Sundhedssekretariatet, tlf. 23 41 40 48