Spring til indhold
Nyhed

Tietgenbyen kan blive større

23-03-2017

Efter salget af 51 hektar byggegrund til Facebook er det ikke muligt at tilbyde lignende store grunde i den resterende del af Tietgenbyen. Derfor skal By- og Kulturudvalget den 28. marts beslutte, om området skal udvides med yderligere 110 hektar - kaldet Tietgenbyen Nord.

er er stor interesse for Tietgenbyen. IT-virksomheden Facebook har købt et stort areal på 51 hektarer, og senest har fire virksomheder købt byggegrunde i området. Det betyder, at der er ca. 75 hektarer tilbage i Tietgenbyen, som er delvist byggemodnet, men som skal sælges i mindre enheder.

Dermed er der ikke længere plads til sammenhængende byggegrunde i samme størrelsesorden som Facebook, og derfor skal By- og Kulturudvalget tage stilling til en markant udvidelse af erhvervsområdet - Tietgenbyen Nord på 110 hektarer.

- Vi har fortsat plads til større byggerier i Tietgenbyen, men vi kan ikke tilbyde grunde i samme størrelse, som den Facebook købte. Det skal vi have gjort noget ved, for vi vil meget gerne have flere internationale virksomheder til Odense, og så skal vi først og fremmest have noget at tilbyde dem. Jeg er glad for, at vi viser rettidig omhu og kommer i gang med Tietgenbyen Nord allerede nu, og det håber jeg, at udvalget bakker op om, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Såfremt Tietgenbyen Nord skal byggemodnes på samtlige 110 hektarer, vurderer By- og Kulturforvaltningen, at det vil beløbe sig til cirka 100 millioner kroner. I lighed med det eksisterende Tietgenbyen vil dette ske løbende i takt med, at der sker salg af byggegrunde i området.

Det er nødvendigt at lave en mindre byggemodning af Tietgenbyen Nord, som sikrer adgang til området, før salg af erhvervsgrunde kan påbegyndes. Derfor vil der i forbindelse med lokalplanens godkendelse for området også blive ansøgt om frigivelse af en anlægsbevilling på 13 millioner kroner - formentlig i løbet af 2018. Dette er naturligvis afhængig af By- og Kulturudvalgets beslutning på udvalgsmødet den 28. marts.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31

Jan Schmidt Nielsen, stabschef for Økonomi og Effekt, tlf.: 51 16 66 23