Spring til indhold
Nyhed

Tarteletfestival for hjemløse og udsatte i Odense

22-08-2017

Fest, farver, musik og masser af gratis tarteletter. Det er menuen, når Odenses hjemløse og udsatte borgere torsdag den 24. august inviteres til tarteletfestival.

Danskerne åbner deres hjerter, når det er jul og i december måned er der traditionelt mange, der gerne vil give hjemløse og socialt udsatte en ekstra hjælpende hånd. DR har i samarbejde med en række danske kommuner ønsket at sprede den gode stemning ud over hele året med særlige arrangementer den 24. i hver måned - et initiativ som Odense Kommune bakker op om med tarteletfestivallen torsdag den 24. august.

- Odense er en by med plads til alle - også hjemløse og socialt udsatte. Derfor er vi glade for at kunne give netop de af vores borgere en lidt ekstra sjov og hyggelig dag, en eftermiddag i august, siger rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Steen Møller (K)

Arrangementet er en parallel til den traditionsrige "Odense Tarteletfestival", som har været afholdt årligt gennem de seneste syv år i Odense - de seneste år med godt 1300 årlige deltagere.

- Vi ville gerne arrangere noget anderledes og festligt og så tror vi ærlig talt, at kombinationen af butterdej og Johnny Reimar også vil være et hit blandt vores hjemløse og socialt udsatte, siger Steen Møller (K)

Ligesom til den ordinære tarteletfestival er det musikalske højdepunkt Johnny Reimar, som med alle sine klassikere vil byde Odenses hjemløse op til dans. I det hele taget er det intentionen, at Tarteletfestivalen skal ligne den normale tarteletfestival så meget som muligt.

Tarteletfestivallen afholdes torsdag den 24. august kl. 12-15 på Østergade 57 ved siden af Kirkens Korshær. Arrangørerne forventer omkring 200 deltagere + hunde.

Tarteletfestivallen er arrangeret i samarbejde med Odense Tarteletfestival, Kirkens Korshær og en række private aktører. Arrangementet er støttet af Restaurant Grønttorvet, Odeon, Hotel H.C. Andersen, Albani, Humlum Brød, Civica, Odense Boligselskab samt Kristiandal Boligselskab - ligesom en lang række frivillige er med til at gøre arrangementet muligt.

Pressen er velkommen til at deltage de første 20 minutter. Herefter ønsker vi at give de hjemløse og socialt udsatte ro til at nyde dagen i fællesskab og uforstyrrede rammer.

DR lancerede 'Jul hele Året' under det store juleshow i TV lørdag den 17. december

Læs mere om initiativet her

Kontaktinformation

Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen: Steen Møller, tlf.: 51 48 19 20