Spring til indhold
Nyhed

Plads til hygge og samvær i Kongensgade Nord

08-11-2017

Der bliver mere at se og sidde på i den nordlige del af Kongensgade. By- og Kulturforvaltningen opsætter i samarbejde med Cityforeningen og Cityhuset 10 plantekasser og seks såkaldte TimberNest - vippende bænke, der opfordrer til fællesskab og samtale.

TimberNest og plantekasser i Kongensgade Nord

Man kan slet ikke lade være med at slå sig ned i en af de nyopsatte TimberNest i Kongensgade Nord - de inviterer til det.

Den nordlige del af Kongensgade er ikke længere en overset del af gågaden. I de seneste år har gaden udviklet sig til et lækkert menukort af forskellige restauranter i alle genrer. Der bliver også bygget flittigt i gaden, og om få år stopper letbanen lige her. Således er der gode grunde til at besøge området allerede nu, og der bliver ikke færre i fremtiden.
 
Fra den 8. november vil besøgende desuden bemærke, at der er sket ting og sager i gadebilledet. By- og Kulturforvaltningen opstiller 10 plantekasser samt seks TimberNest-møbler, som skal skabe et mere stemningsfuldt byrum, hvor det er hyggeligt og attraktivt at slå sig ned.
 
- Kongensgade Nord har udviklet sig til et spændende område, men der har manglet lidt grønt og muligheder for ophold. Det råder vi bod på nu, og forvaltningen har investeret i mobile løsninger, som kan udlånes til festivaler og aktiviteter i byen - eller flyttes helt, hvis der bliver behov for det. Møblerne er udviklet af iværksættere fra Odense, hvilket kun er en ekstra bonus, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
I TimberNest-møblerne kan folk sidde - let vippende - over for hinanden, så der er lagt op til hyggelige samtaler i Kongensgade. Møblerne har blandt andet optrådt på Roskilde Festival, ved Ledreborg Slot og på OUH's børneafdeling.
 
Hos City Odense glæder citydirektør Peter Bøgholm sig over, at Kongensgade Nord bliver et fortsat mere attraktivt sted at besøge.
 
- Der sker meget i Kongensgade, og ikke mindst har der været en flot udvikling i den nordlige del. Jeg er glad for, at vi kan stå sammen om at fortsætte den udvikling til glæde for alle, som bruger centrum. Det er også et område, som bliver et knudepunkt i fremtiden, hvor letbanen skaber en direkte adgang til gågaden, så jeg forventer, at vi kommer til at snakke meget om Kongensgade Nord fremover, siger Peter Bøgholm.
 
Både møblerne og plantekasserne er finansieret af By- og Kulturforvaltningen i regi af "Sammen om centrum", og i den forbindelse har Cityhuset og Cityforeningen også ydet tilskud til opstillingen.

TimberNest og plantekasser i Kongensgade Nord

TimberNest og plantekasser i Kongensgade Nord skaber et mere stemningsfuldt byrum.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Peter Bøgholm, citydirektør, tlf.: 40 54 22 32