Spring til indhold
Nyhed

Piraterne rykker ind hos Erhvervsakademiet Lillebælt

01-09-2017

Der er heldigvis tale om pirater af den kreative og venlige slags, som er flyttet ind på Erhvervsakademiet Lillebælt. Det er Coding Pirates, som har lagt deres landssekretariat i Odense. Piraterne dækker over et landsdækkende tilbud, hvor frivillige lærere og programmører giver deltagerne mod og lyst på programmering, IT og teknologi.

Det er gået stærkt for Coding Pirates. Foreningen har på kort tid - mindre end fire år - fået 1200 børn om året til at kode, lege og lære med computere og IT, og tilstrømningen fortsætter.
 
Nu har piraterne placeret deres landssekretariat i Odense, hvor Erhvervsakademiet Lillebælt har stillet lokaler til rådighed. De fysiske rammer giver mulighed for at udvikle foreningen nationalt, men det vil også få en positiv effekt på Fyn.
 
- Vi skal naturligvis servicere hele landet, men jeg forventer, at vi kommer til at udvikle os meget i Odense. Der er planer om flere afdelinger, et stort "game-jam" i november sammen med andre institutioner, og vi vil generelt forsøge at skabe et højere aktivitetsniveau på Fyn, siger sekretariatschef Brian Lindskov Larsen.
 
Et samarbejde med muligheder
Det første skridt blev taget, da by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) satte Coding Pirates i kontakt med EAL, og senere fik dem ind i eSportsnetværket. Rådmanden glæder sig over, at samarbejdet er blevet til virkelighed:
 
- Det er vigtigt for Odense, at vi hører til blandt de bedste, når det drejer sig om IT og teknologi, og her passer Coding Pirates og EAL rigtig godt sammen. De er med til at sikre fødekæden af dygtige, kreative og engagerede unge til vores virksomheder, så jeg ser frem til at følge udviklingen.
 
Samarbejdet har allerede udviklet sig til mere end husly, for Coding Pirates har aftaget to praktikanter fra EAL, og det ser uddannelsesinstitutionen gerne fortsætte i fremtiden.
 
- De har fået praktikanter fra vores IT- og eventuddannelser, og vores studerende kommer generelt til at være involveret i mange af de aktiviteter, som Coding Pirates står for. Her kan de studerende bidrage som frivillige, og de kan lære meget om organisering. Endelig tror vi, at Coding Pirates kan hjælpe med at rekruttere flere dygtige unge i fremtiden, så det giver mening for begge parter, siger udviklingsdirektør hos EAL, Torben Lindegaard Hansen.
 
Coding Pirates ønsker at udvikle børns teknologiske vovemod gennem udbredelsen af teknologiske lege-, lære-, og væresteder for børn, unge og frivillige på tværs af alder, køn, kultur og evner.
 
Erhvervsakademiet Lillebælt er Region Syddanmarks største erhvervsakademi og udbyder 32 videregående uddannelser, der retter sig mod beskæftigelse i erhvervslivet.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Brian Lindskov Larsen, sekretariatschef for Coding Pirates, tlf.: 26 49 59 91
Torben Lindegaard Hansen, udviklingschef hos Erhvervsakademiet Lillebælt, tlf.: 20 71 68 12