Spring til indhold
Nyhed

Over 100 investorer fra ind- og udland leder efter nye projekter i Odense

16-05-2017

Business Angel Årsmøde afholdes igen i år i Odense, og samler mere end 100 risikovillige investorer og 20 udvalgte startup virksomheder til matchmaking torsdag den 18. maj. Tilsammen har investorerne flere milliarder kr. i risikovillig kapital, der kun venter på det rigtige projekt.

Når de mange investorer mødes på SDU Cortex Lab er der meget på spil for de 20 startup virksomheder, der er udvalgt mellem mere end 100 ansøgere. Med salen fuld af investorer får de muligheden for at sælge netop deres virksomhed og idé. Med det rette koncept og præsentation kan det meget vel betyde, at en startup virksomhed kan få tilført kapital til at sætte udviklingen af virksomheden op i gear. I år er tre robotvirksomheder fra Robotklyngen, Odense Robotics, blandt de udvalgte, der er på udkig efter ny kapital.

-Jeg er glad for, at så mange investorer igen i år kommer til Odense. Det er med til at sætte Odense på landkortet, som det sted, hvor nye ideer udfoldes. Ligesom sidste år er der en del lokale virksomheder, der er udvalgt til at præsentere deres idéer og visioner. Det vidner om, at der en idérigdom og foretagsomhed i Odense, og et ambitionsniveau på internationalt plan, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

En række virksomheder fik ved sidste års Business Angel Årsmøde i Odense skabt kontakt til investorer, der efterfølgende har skudt kapital i de pågældende firmaer.

Odensevirksomheden Cardlay, der håndterer virksomheders udstedelse og håndtering af betalingskort, har siden de præsenterede deres idé sidste år fået tilført et tocifret millionbeløb fra bl.a. den tidligere topchef i Nordea, Thorleif Krarup, der nu også sidder i Cardlays bestyrelse samt Seed Capital.

Også Trivision fra Odense fik millioner af kroner ud af deres oplæg på Business Angel Årsmødet sidste år. I den sammenhæng var investoren Vækstpartner Kapital, der blandt andet har tre Novo Nordisk chefer og Lego-arvinger i ryggen.

- Odense er midt i en udvikling som også mange investorer tror på og ser muligheder i. Så at afholde Business Angel Årsmødet i Odense giver rigtig god mening - især på grund af de mange spændende virksomheder inden for nye teknologier. Det viser, at Odense er stedet, hvor du kan få kapital til at vækste din techvirksomhed, siger serieiværksætteren og investoren Torben Frigaard Rasmussen, der holder velkomsttalen ved Business Angel Årsmødet

Russisk storinvestor deler sine erfaringer

På Business Angel Årsmødet kan man også møde den New York baserede russisk-amerikanske investor Edward Shenderovich. Som ung forlod han Rusland for at forfølge den amerikanske drøm, og Edward Shenderovich er nu medstifter af investeringsselskabet Kite Ventures, hvis portefølje blandt andet inkluderer Delivery Hero, Sponsorpay og danske Tradeshift. Senest står Edward Shenderovich bag opkøbet af danske Lemon Squeeze i New York.

På årsmødet deler han tips og tricks til, hvordan man som dansk startup virksomhed knækker koden med at komme ind på det amerikanske marked, og mon ikke der er nogen nystartede virksomheder, der også håber på, at han har risikovillig kapital med til Odense.

Business Angel Årsmødet afholdes i samarbejde med blandt andet Odense Kommune.

Hele programmet kan findes her: http://arsmode.com/program2017/

Kontaktinformation

Michael Hansen, Investment Manager, Invest in Odense, tlf. 23414007

Torben Frigaard Rasmussen, Iværksætter og investor, tlf. 26163390