Spring til indhold
Nyhed

Odincon - Odenses nye esportsfestival afholdes i december

09-11-2017

Odense bliver et mekka for esportsfans når Odincon afvikles fra den 5.-10. december.ESLs Pro League CS:GO Season Six Finals, som er verdens største turnering i Counter Strike, hvor der kæmpes om en samlet præmiesum på 1 mio. USD i Sparekassen Fyn Arena afvikles den 8.-10 december. Ud over finalekampene kommer Odincon til at indeholde en stor LAN-turnering, et stort udstillingsområde med præsentation af den nyeste teknologi og en esportskonference i Odense Congress center.

Imens den stort set udsolgte finale i CS:GO afholdes i Sparekassen Fyn Arena foran tusindvis af tilskuere, bliver der på den anden side af væggen afholdt en stor LAN-turnering med op til 600 deltagere, der over tre dage vil kæmpe i de største esportsdicipliner.

Både tilskuere til ESLs prestigefulde sæsonfinale og deltagere i Odincon LAN og alle andre interesserede kan i tre dage boltre sig i det store udstillingsområde i Odense Congress Center. Her vil blandt andet ESLs sponsorer vise deres nyeste grej frem, og der afholdes droneræs og diverse konkurrencer, som alle kan deltage i.

Det vil det også være muligt at møde kendte youtubere og stjernerne fra esportsholdene, som vil stå til rådighed for autografskrivning for en del af de op mod 20.000 besøgende, der forventes at kigge forbi i løbet af de tre dage.

En stor del af Odenses robot- og it-branche samt uddannelsesinstitutionerne med relaterede studieretninger vil også være til stede i udstillingsområdet med involverende rekrutteringsaktiviteter.

Til de indledende kampe ved Pro League CS:GO Season Six Finals den 5. og 6. december, hvor de 12 bedste hold i CS: GO fra Europa og Nordamerika kæmper om pladsen til de afgørende kampe i weekenden, får skoleklasser og andre inviterede adgang til de ellers lukkede kampe. Og fredag afholder Ungdomsringen en esportskonference i forbindelse med Odincon.

Tilmeldingen til Odincon LAN er åben og kan ske via http://odincon.eu/

-Med Odincon er det lykkedes at skabe en ramme om ESLs store finalestævne, så det ikke kun er den absolutte elite, der kan dyste, men også alle andre som er grebet af esport. Samtidig vil der være en række ekstra oplevelser for både tilskuere, gamere og andre nysgerrige, og jeg glæder mig til at mærke stemningen. Esport er lige nu i kraftig vækst internationalt, og jeg er overbevist om, at Odense med dette arrangement vil vække opsigt blandt verdens mange millioner esportsfans, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

-Det er vigtigt, at vi bruger Pro League CS:GO Season Six Finals til at understøtte og udvikle de mange gode initiativer og aktiviteter, som allerede er i gang i eksempelvis vores foreninger og på uddannelsesinstitutionerne. Arrangementet vil placere Odense centralt og markant på "esports- verdenskortet", og det er der virkelig positive perspektiver i, siger Jane Jegind, by- og kulturrådmand.

-Jeg ser Odincon som mere end blot et esports-arrangement, for gaming kan på en legende måde være med til at gøre børn og unge fortrolige med ny teknologi, så de kan være med til at udvikle vores by, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley.

-Det er helt afgørende for væksten i de private virksomheder i Odense, at vi kan tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft, og særligt inden for IT- og robotindustrien oplever vi et stigende behov for at rekruttere specialister. Du kan næsten ikke finde en mere oplagt måde at lokke potentielle kandidater til end med Pro League CS:GO Season Six Finals, og derfor er jeg utrolig glad på vegne af både Odense og Odenses virksomheder, siger beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller.

Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense Kommune, tlf. 30 51 31 15

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf. 20 91 10 31

Susanne Crawley, børn- og ungerådmand, Odense Kommune, tlf. 30 60 44 19

Steen Møller, beskæftigelses- og socialrådmand, Odense Kommune, tlf. 51 48 19 20

Michael Bruhn Frederiksen, chef for Transformation og Strategi, Odense Kommune, tlf. 29 43 23 64