Spring til indhold
Nyhed

Odense uddeler 106 cykler til 15 skoler i byen

24-01-2017

Odense blev kåret som Årets Børnecykelkommune i 2016, og der bliver løbende gjort tiltag for at gøre børn og unge til gode cyklister og skabe sikre skoleveje. Senest har Cyklisternes By stillet 106 cykler til rådighed for Odenses skoler, så lærere og elever let kan komme ud for at benytte Odenses mange kulturtilbud i undervisningen.

 

- I Odense er vi velsignet med mange spændende fritidstilbud, museer og kulturinstitutioner, som kan spille en vigtig rolle i undervisningen. Cyklen er en nem og hurtig måde for skoleklasserne at komme frem og tilbage på – og jo mere du cykler, jo bedre bliver du – så det giver god mening for undervisningen, for trafiksikkerheden og for sundheden, at vi får flere cykler ud på skolerne, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Den holdning bliver delt af rådkvinde for børn og unge, Susanne Crawley Larsen (R), som håber, at cyklerne kommer til at køre mange kilometer i de kommende år.

 

- En af de bedste vaner, vi kan give vore børn, er at tage cyklen frem for bilen eller bussen. Udover at det giver børnene en kolossal frihed og selvstændighed, gavner det deres sundhed nu og på langt sigt. Skolerne er allerede rigtig gode til at tage af sted på cyklen, og jeg vil elske at få endnu flere børn på cyklerne. Jo flere der vælger cyklen, jo renere, sundere og mindre støjfyldt bliver vores by.

 

Skolerne har haft mulighed for at søge op til 10 cykler hver, og der har været frit valg mellem fire forskellige modeller – to til voksne og to til børn. Cyklerne bliver naturligvis stillet gratis til rådighed, så skolerne skal blot stå for vedligeholdelsen.

 

- På Munkebjergskolen er vi rigtig glade for vores ti nye cykler. Vi cykler ofte med vore elever til aktiviteter og arrangementer i byen, og vi har nu mulighed for at stille en cykel til rådighed for de elever, der ikke selv har mulighed for at medbringe cykel. Vi valgte at få mountainbikes, så vi også kan benytte cyklerne til vores idræts- og valgfagsundervisning, siger viceskoleleder Steen Grønning.

 

I alt har 15 skoler fået tildelt mellem tre og 10 cykler. Midlerne kommer fra Odense Kommunes Mobilitetsplan, hvor indsats 22 ”Cykelglad skole” sætter fokus på cyklen i undervisningen.