Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommunes succesfulde gåkampagne sætter atter gang i uge 23

30-05-2017

I uge 23 bliver der rig mulighed for spændende, hyggelige og sjove gåture i byen, når Odense for 8. år i træk sætter fokus på seniorer og gang.
 

IMAGE

Kampagnen Gang i uge 23 er et samarbejde mellem frivillige foreninger/enkeltpersoner, By- og Kulturforvaltningen og Ældre - og Handicapforvaltningen. Formålet med gåkampagnen er at give alle interesserede - men primært seniorer - gratis og uforpligtende adgang til anderledes gåture, og at vise at det kan være både let, sjovt og socialt at gå. Med kampagnen håber Odense Kommune på at kunne inspirere folk til at melde sig ind i den lokale gåklub eller starte deres egen, så de kan komme ud at gå mere i hverdagen.

"En gåtur kan gøre underværker for både krop og sjæl. Jeg går f.eks. ofte selv en tur, hvis jeg skal træffe en vigtig beslutning og har brug for at samle tankerne. Og så er der ingen tvivl om, at det er sundt at komme ud at gå og på den måde få rørt kroppen. Men for Odense Kommune handler det mindst lige så meget om at opfordre folk til at komme ud at gå sammen med nogen. På den måde kan man blive en del af et fællesskab og gøre noget godt for sig selv på samme tid," udtaler rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen.

Ture for enhver smag og udholdenhed
Gang i uge 23 byder igen i år på en lang række forskellige gåture for alle, som er interesseret i at blive rørt og på samme tid nyde naturen og de andre deltageres samvær. Turene arrangeres af frivillige foreninger, patientforeninger, andre aktive frivillige og Odense Kommune.


Der er planlagt 46 forskellige gåture i løbet af ugen. Ruterne varierer fra 1 km til 32 km, og de er placeret over alt i byen. Dermed er der noget for enhver smag, uanset om man vil gå lange ture, korte ture, ture i sit nærområde eller opleve et nyt område af byen.
 
Se vedlagte program, og få overblik over alle gåturene i uge 23.

Til glæde for både store og små
Selvom Gang i uge 23 primært er rettet mod seniorer, er der igen i år arrangeret ture omkring plejecentrene med børn fra nærliggende børnehaver. 

"Samarbejdet med børnehaverne var en stor succes sidste år, hvor ca. 200 børn spredte liv og glade dage på de udvalgte gåture. Derfor har vi valgt at gentage samarbejdet i år," fortæller Elsebeth Lind Mikkelsen, der er frivillighedskoordinator og medarrangør af gå-kampagnen.

Kom gratis til og fra din gåtur i uge 23
Odense Kommune tilbyder gratis bybus til og fra de forskellige gåture i uge 23. Man skal blot vise programmet til buschaufføren, og så kan man hoppe gratis ombord. Dette gælder fra mandag den 5. juni til fredag den 9. juni fra kl. 8-17.
 

Læs mere på vores hjemmeside og se alle ruter på Odense Rundt.

Kontaktinformation

Elsebeth Lind Mikkelsen
Konsulent, Team frivillighed
Telefon 21 49 38 77