Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune investerer 63 mio. kr. i bedre børneliv

08-12-2017
 

Børn, unge og deres forældre kan se frem til højere kvalitet i dagtilbud og på skoler, efter at et flertal i Odense Byråd i aftes vedtog at investere 63,2 millioner kroner i bedre børneliv.

 
 

- Børn skal være sunde, glade og dygtige. Det er dét, forældre ønsker sig, og derfor glæder det mig, at vi i Odense for andet år i træk får mulighed for at gøre det endnu bedre for byens børn og unge. Sidste år var et vendepunkt, og med den nye skatteforhøjelse kan vi fortsætte ad den vej, der fører til øget tryghed og omsorg for de mindste - og en folkeskole, der giver alle børn flere muligheder, uanset deres sociale baggrund, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen.
 
De 63,2 millioner kroner er resultatet af, at skatten i Odense Kommune stiger 0,3 procentpoint næste år, og pengene til børnene vil blive fordelt ligeligt mellem de yngste børn, skolebørnene og børn i udsatte positioner.
 
Beslutningen betyder, at dagplejebørnene vil komme til at opleve endnu dygtigere dagplejere, der vil blive ansat flere dagplejepædagoger, som skal udvikle dagplejernes pædagogiske faglighed, og 200 af kommunens dagplejere vil blive efteruddannet.
 
I vuggestuerne og børnehaverne skal trygheden, omsorgen, legen og læringen have mere opmærksomhed, og på skolerne bliver der sat flere kræfter ind på, at alle skal have lige muligheder for at blive så dygtige som muligt.
Det skal blandt andet ske ved, at alle elever i folkeskolens 4. til 6. klasse vil få udleveret en bærbar computer eller tablet. Og børn, der skal have en hjælpende hånd for at kunne lære og for at kunne føle sig som en del af fællesskabet, vil fremover modtage mere støtte.
 
- Vi fokuserer på børns sprog, dannelse og en rettidig indsats, så flere børn får mulighed for at bryde med den sociale arv. Vi vil gerne have, at børnene og de unge bliver så fagligt dygtige, som de kan, og bevidste om, hvad de bidrager med i de fællesskaber, som de er en del af, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen.

Læs mere om Børn- og Ungeforvaltningens budget for 2018 her under punkt 13 i byrådets dagsorden

 
 
Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen (R), rådmand, Børn- og Ungeforvaltningen, mobil: 30604419