Spring til indhold
Nyhed

Odense fejrer verdensmesteren Viktor Axelsen på rådhuset

28-08-2017

Rådhushallen danner rammen, når Odense Kommune tirsdag kl. 14 fejrer den nykårede verdensmester i badminton, Viktor Axelsen, ved et åbent arrangement på Odense Rådhus.

Den 23-årige Viktor Axelsen blev søndag verdensmester i herresingle i badminton, som den kun tredje dansker nogensinde, da han slog legenden Lin Dan i to sæt.

Tirsdag eftermiddag kommer han til Odense for at lade sig hylde på Rådhuset.

Viktor Axelsen voksede op i Odense og begyndte som 6-årig i Odense Badminton Klub, hvor han stadig er medlem, ligesom han har bevaret sin stærke tilknytning til og engagement i sin fødeby. Derfor er det helt oplagt at fejre ham på rådhuset, mener Odenses borgmester.

-Med sin overbevisende sejr i VM-finalen viste Viktor Axelsen, hvor langt man kan nå med den rigtige kombination af talent, fokus og hårdt arbejde. Jeg er sikker på, at hans sejr vil være til stor inspiration for rigtigt mange andre unge odenseanere. Samtidig er Viktor Axelsen en fremragende ambassadør for Odense i store badmintonlande som for eksempel Kina, så selvfølgelig skal hele byen fejre ham, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Fejringen foregår i Rådhushallen tirsdag klokken 14, og her er elever fra de skoler Viktor Axelsen har gået på og medlemmer fra Odense Badminton Klub inviteret, ligesom det vil være muligt at komme ind fra gaden og deltage i fejringen af bysbarnet.

-Viktor Axelsen kan noget ganske særligt. Dette sammenholdt med det stærke badmintonmiljø i Odense Badminton Klub og de mange dygtige frivillige trænere og ledere, som Viktor har mødt på sin vej, er grundlaget for, at vi nu kan fejre et af vore bysbørn som verdensmester. Det er intet mindre end fantastisk, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Hos Viktor Axelsens barndomsklub i Odense er der også stor glæde over, at det lykkedes for Viktor Axelsen at komme øverst på sejrskamlen.

-Odense Badminton Klub er meget stolte af Viktor og VM guldet. Det er en fuldstændig enestående bedrift, han har begået, og det er så velfortjent.

Lige fra starten af Viktors tid i klubben, har han igen og igen sagt, at han ville være verdens bedste badmintonspiller en dag, og nu er han det. Det er jo fantastisk at have sådan et forbillede i klubben, som vores unge spillere kan se op til og lade sig inspirere af - på det punkt er Viktor den bedste ambassadør, vi kunne ønske os. Det bliver derfor ikke meget større, siger formanden for Odense Badminton Klub, Henrik Kryger.

Arrangementet i Rådhushallen vil af hensyn til brandmyndighederne have en begrænset kapacitet. Adgang til Rådhushallen sker derfor efter først til mølle-princippet.

Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel, Borgmester, Odense Kommune, tlf. 30 51 31 15

Jane Jegind, By- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf. 20 91 10 31

Henrik Kryger, Formand, Odense Badminton Klub, tlf. 23 44 14 50