Spring til indhold
Nyhed

Odense fejrer Sindets Dag for 10. år i træk

09-10-2017

Tirsdag den 10. oktober afholdes Sindets Dag for 10. gang i Odense i forbindelse med verdensdagen for Mental Sundhed. Arrangementet foregår i festsalen på Odense Rådhus kl. 8.45 - 15.00, og som altid er dagen for alle, og der er gratis entré.

Bag arrangementet står SIND, Depressionsforeningen, Foreningen for særlig sensitiv Fyn, Lilleskolen for voksne og PIO Mental Sundhed - Odense Kommune.

Dagen byder både på faglige indspark og personlige fortællinger, og i år slutter livsstilseksperten Christine Felthaus dagen af med et på samme tid alvorligt og humoristisk foredrag.

Nyt tiltag i anledningen af 10 års jubilæum

Da det er 10. år, at Sindets Dag afholdes i Odense, er alle tilbud og foreninger inden for psykiatri inviteret il at have en bod, der stilles op i rådhussalen, og her vil alle interesserede kunne besøge dem, når der er pauser i programmet.

Gæsterne til Sindets Dag er typisk en mangfoldig blanding af psykiatribrugere, venner og familie, fagpersonale, studerende og andre interesserede.

Program for dagen

8.45: Slow entrance ved Hanne Lynge, musiker og sangskriver

9.15: Velkommen ved Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune

9.25: Velkommen ved Poul Skaaning, formand for SIND FYN

9.30: Telepsykiatri ved Marie Drengsgaard, psykolog ved Telepsykiatrisk Center

9.50: Min vej ved Lars Nielsen, konsulent i Region Syddanmark

10.15: Pause

10.45: Peers kort i historisk perspektiv og de lønnede peers ved Klavs Serup Rasmussen, projektleder for Partnerskabsprojektet Peer Støtte i Region Hovedstaden

11.10: Peer to Peer Odense - et fælles skridt ved Camilla Hviid, frivillighedskonsulent Odense Kommune

11.35: 10 år uden brug af tvang ved Lisette S og Malene Ehlers, hhv. sygeplejerske og souschef på Skovhus Privathospital

12.00: Frokost - besøg boderne i hallen

13.00: De syngende kameler. Band fra Værestedet Stoppestedet.

13.15: Livets betingelser - en personlig beretning fra Kirsten Traberg, En Af Os ambassadør og forfatter

13.45: Følger du livets røde tråd - eller hænger du i den? Ved livsstilsekspert Christine Feldthaus

15.00: Tak for i år ved Poul Skaaning formand for SIND FYN

Historien bag Sindets Dag

Sindets Dag har eksisteret siden 1992, hvor World Federation of Mental Health, som SIND er medlem af, tog initiativ til den første World Mental Day (den første verdensomspændende Sindets Dag) med det formål, at man én gang årligt skulle sætte fokus på psykisk sygdom/sundhed og støtte de mennesker, der måtte være berørt af en sindslidelse.

Tid og sted

Arrangementet foregår d. 10/10 i festsalen på Odense Rådhus, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Kl. 8.45 - 15.00. Der er gratis entré, og alle er velkomne.

Kontaktinformation

Else Kirk, leder af PIO Mental Sundhed, tlf. 51 16 76 18, mail: elki@odense.dk