Spring til indhold
Nyhed

Odense fejrer International Alzheimerdag

19-09-2017

Torsdag den 21. september 2017 afholder Odense Kommune et arrangement, der skal markere Den Internationale Alzheimerdag. Arrangementet finder sted fra kl. 10.00 - 15.00 i Seniorhus Odense. 

Den Internationale Alzheimerdag er en dag, hvor vi husker på dem, der glemmer. Dagen markeres over hele landet, og den skal, trods det alvorlige emne, ikke skal være en sorgens dag. Det skal være en fejring af de mange gode tilbud, der er for borgere med demens og deres pårørende. 

I Odense bliver dagen markeret med et arrangement i Seniorhus Odense. Dagen vil byde på en blanding af faglige og personlige oplæg, musikalske indslag i form at bl.a. fælles gospelsang, og der vil også være mulighed for at høre om alle de tilbud, der findes til demente og deres pårørende - både de kommunale og de private. Hør f.eks. om mulighederne for aflastning for både den demente og de pårørende, aktivitetstilbud og plejeboliger samt om demens-kurser.

Vigtigt at sætte fokus på demens
"Den Internationale Alzheimerdag er vigtig, fordi den er med til at sætte fokus på demensområdet - et område, vi ikke har råd til at ignorere," siger adm. direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen, Gitte Østergaard, som også vil deltage i arrangementet med et oplæg om Odense Kommunes demensstrategi. Hun fortsætter:

"I tak med at vi bliver ældre, øges risikoen for demens, og I Odense Kommune ønsker vi at være i front for udviklingen på området, så vi på den bedste mulige måde kan støtte borgere med demens samt deres pårørende til at få en god tilværelse trods sygdommen."

Program for dagen
10.00: Velkommen
10.10: Nis Peter Nissen, direktør for Alzheimerforeningen
10.40: Fællessang v. Hanne Juul Sørensen
10.50: Pause
11.00: Steen Hasselbalch, professor i demenssygdomme
11.35: Pause
11.40: Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift -  om at være pårørende.
12:15: Frokost. Stande holder åbent. 
13.15: Mennesker med demens fortæller om livet med demens
13.40 Musikalsk indslag v. Lydiah Wairimu
14.25: Pause og kaffe/kage
14:40: Gitte Østergaard, Adm. direktør, Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune
15.00: Tak for i dag

Arrangementet er gratis og finder sted i Seniorhuset, Toldbodgade 5, 5000 Odense C. 

Læs mere om Odense Kommunes arbejde med at gøre Odense til en demensvenlig by på www.odense.dk/demensvenligtodense. 

Fakta om demens
Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens vil der i 2020 være 3005 personer med demens i Odense. Og dette tal forventes at stige til 3385 personer i 2025.

Demens er betegnelsen på den tilstand, man kommer i, når de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom. Den hyppigste årsag til demens er Alzheimers sygdom, som mindst halvdelen af alle mennesker med demens lider af. Der er dog mere end 200 forskellige sygdomme, som kan medføre demens. Bl.a. vaskulær/kredsløbsbetinget demens, Lewy body demens, demens ved Parkinsons sygdom og frontotemporal demens.

Kontaktinformation

Gitte Østergaard, Adm. direktør Ældre- og Handicapforvaltningen, tlf. 2712 0202, mail:
gdo@odense.dk

Ane Caspersen, Konsulent for det Demensvenlige Odense, tlf. 2041 6302, mail: ancas@odense.dk