Spring til indhold
Nyhed

Nyt samarbejde skal skabe arbejdspladser på hele Fyn

28-04-2017

Ni Fynske kommuner er gået sammen om at gøre live lettere for både ledige og virksomheder på øen. Ambitionen er, at man - ved at samle hele øens opland på godt en halv million borgere i en fælles rekrutteringsportal - kan gøre rekrutteringsprocessen nemmere for alle øens ledige og erhvervsdrivende.

Finanskrisen er som bekendt ved at være overstået, og arbejdspladserne er for alvor ved at vende tilbage over hele Fyn. Det er gode nyheder for øens erhvervsdrivende, der i stigende grad efterspørger både specialiseret og generel arbejdskraft, som det indtil nu har været udfordrende at rekrutterer til.
 

Den udfordring bliver imidlertid lettet nu. Ni fynske jobcentre har nemlig gjort fælles front og har sat sig for at løse problemet ved godt gammeldags samarbejde. Den nemmeste måde at give øens erhvervsdrivende adgang til et større rekrutteringsgrundlag er nemlig, helt simpelt, at dele det rekrutteringsgrundlag, de lokale jobcentre hver især har.
 

Ærø Kommune er med sine cirka 6300 indbyggere den mindste kommune i samarbejdet. De vil ved det fælles samarbejde altså øge deres rekrutteringsgrundlag hundrede gange, mens Odense, som er den største kommune, vil øge deres til mere end det dobbelte.
 

- Som en mindre ø-kommune kan vi opleve, at emnebanken over ledige borgere er for lille, når der efterspørges ressourcer fra specialråder. Ved at indgå i Fælles Fynsk Rekruttering har vi formaliseret et samarbejde med de øvrige kommuner, hvor vi hjælper hinanden med at finde det bedste match hurtigt. Medlemskabet giver tillige vores ledige borgere mulighed for at komme i betragtning, når større virksomheder i andre kommuner efterspørger deres evner, siger chef for Jobcenter Ærø, Marianne Vitus.
 
Rekrutteringsservice Fyn samarbejder med Jobservice Danmark og Work in Denmark for at sikre, at virksomhederne får den arbejdskraft, de har behov for.
 

De ni involverede kommuner er:
Assens Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Kerteminde Kommune Langeland Kommune, Nordfyns Kommune, Nyborg Kommune, Odense Kommune og Svendborg Kommune.

Kontaktinformation


Assens: Jobcenterchef Ulla S. Drejer, tlf.: 64747044 - ulsdr@assens.dk  Tovholder: Anders Barkholdt, tlf.:  anbar@assens.dk

Faaborg-Midtfyn: Koncerndirektør Rikke Jensen, tlf.: 72537001 - rikje@fmk.dk

Kerteminde: Afdelingschef Søren Ravn-Nielsen, srn@kerteminde.dk

Langeland: Jobcenterchef Torben Lønberg, toloe@langelandkommune.dk

Nordfyn: Arbejdsmarkedschef Søren Nielsen, tlf.: 24968982 - sorn@nordfynskommune.dk og formand for Arbejdsmarkedsudvalget Kim Johansen, tlf.: 30577094 - kjo@nordfynskommune.dk

Nyborg: Jobcenterchef Louise Berg, tlf.: 63337851 - lobe@nyborg.dk og formand for Beskæftigelsesudvalget i Nyborg Kommune, Vibeke Ejlertsen tlf.: 40827254

Odense: Chef for Virksomhed og Arbejdskraft, Ulrich Gamholdt, tlf.: 29386063 - ulgam@odense.dk

Svendborg: Borger- og arbejdsmarkedschef Hanne Michaelsen, tlf.: 30175753

Ærø: Job- og voksenchef Marianne Vitus, mav@aerokommune.dk