Spring til indhold
Nyhed

Ny aktivitetsplads åbner ved Svanedammen

31-03-2017

Skibhuskvarteret bliver en lege- og træningsplads rigere, når Chris MacDonalds organisation "Just Human" åbner en ny aktivitetsplads ved Svanedammen søndag den 9. april. Pladsen er etableret i samarbejde med KOMPAN, AXA og Odense Kommune.

IMAGE

Samvær og motion styrker både sundhed og trivsel, og der bliver rig lejlighed til at dyrke begge dele, når børn og voksne indtager den nye aktivitetsplads ved Svanedammen i Skibhuskvarteret. Her finder brugerne motions- og legeredskaber, som indbyder til leg og bevægelse sammen.

Bag pladsen står non-profit organisationen Just Human, som blev stiftet af foredragsholder og livsstilscoach Chris MacDonald i 2015 med det formål at øge trivslen hos danskerne.

- Som amerikaner har jeg altid været meget imponeret over, at vi i Danmark er verdensmester i cykelstier samt danskernes flotte fokus på grønne områder og naturstier. Selvfølgelig er der altid plads til forbedringer, og efter min mening er det vigtigt, at vi tænker i sociale aktivitetspladser, hvor både voksne og børn kan mødes i fællesskab. Initiativet er derfor taget til at få yderligere forbedringer i en positiv retning - så Danmark kan blive ved med at gå forrest i tiltag, der øger trivslen, siger Chris MacDonald.

Just Human har indsamlet penge til aktivitetspladsen i Odense ved en Walk And Talk med op mod 1000 deltagerne. Herefter kunne der stemmes på fem forskellige placeringsmuligheder, og her var flertallet stemt for Svanedammen.

Virksomhederne KOMPAN og AXA har også støttet aktivitetspladsen, ligesom Odense Kommune bidrager med 250.000 kroner, som er gået til borde- og bænkesæt, bålplads, faldunderlag og stier i området.

- Det skal være let at være aktiv i Odense, og her får vi etableret en plads til både leg og motion, som børn og voksne kan bruge i fællesskab. Jeg håber, at den vil blive brugt flittigt, og jeg vil gerne sige tak til Chris MacDonald, Just Human, sponsorerne og de engagerede borgere, som har gjort det muligt. Vi får bare mere ud af ressourcerne, når vi samarbejder på tværs af det private og offentlige. Det er dette et smukt eksempel på, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Aktivitetspladsen åbner søndag den 9. april klokken 14, og det er gratis at deltage i åbningen - dog skal man tilmelde sig via http://www.tikko.dk/event/aabningsevent-aktivitetsplads-1776/.

Adressen er Kochsgade 112, og i app'en Odense Rundt er det muligt at finde vej til Svanedammen og andre motionslegepladser i Odense. App'en kan hentes til både iOS og Android eller benyttes via www.odenserundt.dk.

Program:

  • Velkomst ved Chris MacDonald, Just Human, KOMPAN og rådmand Jane Jegind.
  • 2,5-5 kilometers løbe- eller gåtur.
  • Træning og leg på pladsen med tips og råd fra KOMPANs lege- og træningseksperter.
  • Forplejning til deltagere fra blandt andet AXA Havregryn.
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31

Ida Enghave, direktør, Just Human, tlf.: 24 85 74 75

Bo Hune Seidelin, landskabsarkitekt, Byplan, tlf.: 29 65 22 73