Spring til indhold
Nyhed

NBA 3X

28-03-2017

NBA 3X afholdes for tredje år i træk i Odense, når Odense Kommune sammen med The National Basketball Association (NBA) og Sport Event Denmark afholder basketball-eventen i Odense den 9.-11. juni. NBA 3X er en 3-mod-3 basketballturnering på internationalt niveau, indhyllet i gratis og sjove basketball-aktiviteter for fans i alle aldre.

NBA 3X Odense løfter i 2017 det sportslige niveau, og bliver en del af FIBA's 3x3 World Tour med deltagelse af 16 hold fra den absolutte verdenselite.

Odense vil dermed kunne indskrive sig i et internationalt selskab af værtsbyer for FIBA's 3x3 World Tour, der i år bl.a. tæller Berlin, Lugano, Doha, Abu Dhabi, Buenos Aires og Sao Paulo.

IMAGE

Masser af aktiviteter og liv i Odense

En weekend fyldt med streetbasket og underholdning begynder fredag den 9. juni på Vollsmose Torv, hvor gadeidrætsorganisationen GAME er værter for Street GAME, en begivenhed med fokus på gadeidræt som basketball, parkour og meget mere.

Lørdag og søndag den 10.-11. juni er det muligt, at komme helt tæt på og opleve den specielle NBA atmosfære, når NBA 3X slår lejr på Havnepladsen og byder publikum og deltagere velkommen til konkurrencer og underholdning. Udover selve basketball-turneringerne vil der være masser af aktiviteter - lige fra slamdunk konkurrence, street dance performance, on-court træningssessioner, live dj og meget mere.

"Jeg glæder mig over, at vi igen i år får NBA 3x til Odense i samarbejde med Sport Event Denmark. I år bliver det hele endnu større, så jeg har store forventninger til arrangementet, og ser frem til at Odense igen bliver indhyllet i den her helt særlige stemning af show og sportslige toppræstationer" siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

NBA 3x vil i år desuden indeholde træningssessioner for danske basketball-spillere. I samarbejde med NBA vil de kunne stifte bekendtskab med træningsmetoder, kulturen og attituden som eksisterer i og omkring NBA.

Dansk Basketball Forbund (DBBF) og Børnebasketfonden arbejder ligeledes med at give flere børn i miljøet en god basketball oplevelse og samtidig styrke det lokale foreningsliv. DBBF har igennem de seneste år opbygget et koncept og en organisation, der leverer kvalitetstræning til børn i SFO og skole for alderstrinnene 1-3 klasse.

Ligesom de forrige gange der har været afholdt NBA 3X i Odense, vil en af stjernerne fra NBA også i år komme til Odense og være med til at give deltagere og publikum en oplevelse for livet.

Løbende opdateringer om eventen, samt offentliggørelsen af dette års NBA-stjerne kan følges via Facebook på facebook.com/nba3xodense.

IMAGE
Kontaktinformation

Søren Brønserud, konsulent, Odense Kommune

Telefon +45 30913646 / E-mail: sobro@odense.dk

Lars Lundov, Direktør, Sport Event Denmark

Telefon +45 40 31 48 55 / E-mail: ll@sporteventdenmark.com