Spring til indhold
Nyhed

Magasin og sti-kort bringer dig "Odense Rundt"

03-04-2017

I løbet af ugen lander magasinet "Odense Rundt" i byens postkasser. På siderne bliver der kigget nærmere på app'en af samme navn og de aktuelle udfordringer, som møder byens trafikanter - uanset om de foretrækker cykel, bilen, kollektiv trafik eller fødderne som transportmiddel. Med magasinet følger også et sti-kort over Odenses mange cykelstier.

IMAGE

"Odense Rundt" er navnet på en app til telefonen, hvor rutevejledning, parkering og et væld af oplysninger om Odense er lige ved hånden - bogstavelig talt. Men det er også navnet på et husstandsomdelt magasin, som By- og Kulturforvaltningen sender ud i løbet af uge 14.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er glad for magasinet, da der er brug for at gøre noget ekstra for fremkommeligheden i Odense for cyklister, bilister, brugere af den kollektive trafik og gående.

- Der er god grund til at fortælle mest muligt om trafikken og hvordan man kommer rundt i Odense i disse år. Derfor er det positivt, at forvaltningen med magasinet giver et bredere blik på udfordringerne og mulighederne for at bruge byen. Vi skal tage hensyn til alle i trafikken. Desuden giver magasinet lejlighed til at få kortet over cykelstierne ud til hele Odense på en fornuftig måde.

Sti-kortet er placeret inde i magasinet, og det kan tages ud og medbringes overalt. Med sti-kortet får cyklister og gående en komplet oversigt over cykelstier og ruter i Odense, og der har længe været efterspørgsel på en ny version fra borgere, virksomheder og turister. Det er besluttet at distribuere sti-kort og magasin sammen for at dele omkostningerne.

- Vi har en vigtig opgave med at informere bredt om trafikken i Odense. Her benytter vi blandt andet de elektroniske medier, men der vil være en del borgere, som ikke er aktive der. Dem kan vi nå ud til med magasinet, og samtidigt får vi lavet en økonomisk god løsning, så sti-kortet også kommer bredt ud, siger direktør Anne Velling fra By- og Kulturforvaltningen.

Mens magasinet Odense Rundt er på vej til postkasserne, har app'en været på gaden siden december 2016. Den er allerede hentet af mere end 13.000 brugere. Odense Rundt er tilgængelig til både iOS og Android og kan desuden benyttes via hjemmesiden Odense Rundt.

FAKTA

Magasinet Odense Rundt er delvist finansieret af annoncer. Når disse indtægter er fratrukket, er der følgende udgifter forbundet med produktion og distribution af både magasin og sti-kort.

  • Omdeling: 205.000 kroner
  • Opsætning, tryk, korrekturgange m.m.: 38.578 kroner
  • Tryk af 5.000 ekstra magasiner og sti-kort: 27.910 kroner
  • Kartenklæb af sti-kort i magasinet: 4.000 kroner
     
  • Samlet udgift: 275.488 kroner
  • Alle beløb er ex. moms.

Sti-kortet giver et komplet overblik over Odenses 550 kilometer cykelsti, som kan benyttes af både cyklister og fodgængere til den daglige transport eller naturoplevelser.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31

Anne Velling, adm. direktør, By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 24 84 24 32

Tine Christiansen, kontorchef, Byrum og Mobilitet, tlf.: 29 79 79 70