Spring til indhold
Nyhed

Lyset går ud i Odense - for klimaets skyld

24-03-2017

Odense Kommune deltager igen i år i den internationale klimakampagne Earth Hour. Derfor slukker vi byens 44.435 gadelamper en time om aftenen d. 25. marts

IMAGE

@WWF-Canada/Patrick Doyle

Lørdag aften mellem kl. 20.30 og 21.30 slukker Odense Kommune gadebelysningen i hele byen til fordel for klimaet. Det drejer sig om 44.435 gadelamper - og en besparelse på 3.600 kWh.

Ved at holde en time i mørket støtter vi op om Earth Hours klimakampagne, ligesom mange andre kommuner samt millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder rundt på kloden gør- for at skabe opmærksomhed om klimaforandringerne.

Earth Hour arrangeres af WWF Verdensnaturfonden, og den er en påmindelse til os alle om at tage klimaforandringerne alvorligt og stå sammen om at beskytte jorden.

- Det er en meget konkret handling, når vi slukker lyset i kommunen. Men det gør en forskel, for vi sparer lidt mere strøm, end den gennemsnitlige dansker bruger på to år. Det er ikke så lidt på én time. Forhåbentlig kan den viden gøre os alle sammen lidt bedre til at slukke lyset, når vi forlader et lokale. Det ville faktisk kunne mærkes i en by af Odenses størrelse, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hos WWF Verdensnaturfonden glæder generalsekretær Bo Øksnebjerg sig over Odenses opbakning.

- Kommunerne er en vigtig del af Sluk-Lyset kampagnen, og jeg er meget glad for den store opbakning, vi møder år efter år. Den brede deltagelse er med til at gøre kampagnen landsdækkende - og jeg er taknemmelig for, at vi sammen kommer rundt i hele landet med det vigtige budskab om, at klimaet stadig er noget, vi skal kæmpe for. Vi slukker lyset, og tænder håbet sammen.

Fakta om Earth Hour

Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer over hele kloden for at sætte fokus på klimaet.

  • 178 lande deltog i Earth Hour 2016
  • Mere end 6600 begivenheder blev registreret på det digitale Earth Hour kort
  • 1,23 mio. individuelle tiltag blev taget i kampen mod klimaforandringerne
  • 400 ikoniske bygninger slukkede lyset -herunder operahuset i Sydney, Big Ben tårnet i London, Tokyo Tower, Empire State Building i New York - for bare at nævne nogle.
  • Mere end 2,5 mia. officielle Earth Hour hashtags blev brugt på digitale medier.
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31