Spring til indhold
Nyhed

Kultur og motion i Odenses åbne skole

21-03-2017

347 skolebesøg med i alt 11.680 elever – så mange har haft glæde af kulturinstitutionernes bidrag til den åbne skole i Odense i løbet af efteråret 2016.

 

Der har været skolebesøg på 13 forskellige institutioner med Odense International Film Festival, Odense Bys Museer og Odense Musikskole som de mest besøgte, men der har også været elever på steder som Tidens Samling og Fyns Militærhistoriske Museum.

 

- Der er meget at glæde sig over. Ikke alene får vi brugt kulturen, historien og byen i undervisningen – vi får også vist eleverne, at der er virkelig mange spændende tilbud i Odense, som de også kan få glæde af i deres fritid med venner og familie. Fra forvaltningens side vil vi gerne styrke forbindelsen mellem skole og kultur yderligere, for det betyder utrolig meget for vores forståelse af samfundet og os selv, at vi har historien og kulturen med os, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Blandt aktuelle projekter kan nævnes ”Adopter en Kulturinstitution”, hvor formålet er at øge brugen af den åbne skole for de skoler, som ikke har været så aktive. Det skal ske ved at knytte skolen tæt sammen med f.eks. Brandts, Odense Jernbanemuseum eller Fyns Grafiske Værksted.

 

Teater og motion på skemaet

Kultur er imidlertid mere end museumsbesøg. Det kan også være en teaterforestilling, og gennem ordninger med Nørregaards Teater og Odense Teater har over 4.000 elever fået en teateroplevelse i løbet af efteråret. Forestillingerne har spændt bredt fra ”Tre Søstre” og ”Hamlet” til ”Monty Pythons Spamalot” og ”Peters Jul”.

 

I den åbne skole spiller Odenses mange idrætsforeninger også en stor rolle, hvor klubber som Odense Sportsfisker Klub, Fjordager IF, Børnebasket Odense og Odense Atletik har tilbudt længere valgfagsforløb for udskolingen eller kortere introduktionsforløb for de yngre klasser.

 

- Vi oplever, at foreningerne er meget engagerede i den åbne skole, hvor de får mulighed for at vise deres tilbud frem for børn, som måske ikke allerede er aktive. Det kræver selvfølgelig en frivillig indsats at afvikle forløbene, men Idrætspuljen har været en succes og gjort det lettere at komme i gang, siger Jane Jegind.

 

Idrætspuljen har til formål at fremme samarbejdet mellem skoler og foreninger om sundhedsfremmende idræts- og motionstiltag til elever. Foreningerne kan søge om tilskud til konkrete projekter, og byrådet har afsat 2 millioner kroner årligt til puljen.

 

Brug Odense Rundt – også i fritiden

Når skoleeleverne eller deres forældre skal besøge Odenses mange kulturtilbud, kan de benytte Odense Rundt-app’en. Her er der overblik over institutionerne, som deltager i den åbne skole samt byens mange andre tilbud – og der er rutevejledning både til fods, på cykel og i bil.

 

Odense Rundt kan besøges på www.odenserundt.dk eller hentes til iOS eller Android.