Spring til indhold
Nyhed

Kom med til Andersens fødselsdag

29-03-2017

Der er tradition, nye tiltag, og et magisk show, når Odense fejrer H.C. Andersens fødselsdag den 2. april. Både børn og voksne kan se frem til en eventyrlig dag.

Søndag den 2. april fylder H.C. Andersen 212 år. Det bliver naturligvis fejret med manér i Odense - med dans, sang og musik i ODEON, med saft, kage og gratis børnerundvisninger i H. C. Andersens Hus samt fri entré i Børnekulturhuset Fyrtøjet og H.C. Andersens Barndomshjem. Det bliver en fabelagtig fejring med oplevelser for både børn og voksne.

Traditionen tro begynder dagen med kransenedlæggelse ved digterens statue i Eventyrhaven klokken 9. Her vil by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) holde tale, og H.C. Andersen Koret vil synge "I østen stiger solen op" med de fremmødte.

- Jeg håber, at det bliver en smuk dansk forårsdag med sol og blå himmel. Det fortjener Andersen, for han har haft en enorm betydning for Odense og Danmark. Hvis vi skulle tvivle på det, behøver vi blot tage til udlandet for at opleve, hvor kendte og respekterede hans eventyr er. I første omgang synes jeg dog, at vi skal blive hjemme og fejre fødselsdagen sammen, siger Jane Jegind.

Efter kransenedlæggelsen fortsætter dagen hos H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset Fyrtøjet, som begge åbner klokken 10.

Folk med en sød tand gør klogt i at besøge H.C. Andersens Hus, for her er der saft og kage i anledning af fødselsdagen. Derudover er der gratis børnerundvisninger i huset, og inde ved siden af - hos Børnekulturhuset Fyrtøjet - er der altid plads til leg og fordybelse i fødselarens univers.

Klokken 13 er der stor fejring i ODEON, hvor Anna David, Odense Musikskole, Det Kongelige Teaters Balletskole, BaggårdTeatret og ikke mindst H.C. Andersen Paraden vil levere et magisk show fyldt med musik, glæde, dans, sange, drømme og håb. Showet varer til klokken 14, og for dem, som ikke er færdige med at fejre, vil der være mulighed for at besøge H.C. Andersen Museerne helt frem til klokken 16.

Der er også mulighed for at overvære to forskellige uddelinger. Først bliver eventyrdigterens eget legat "H.C. Andersens hjælp" uddelt fra klokken 13 til 14 i H.C. Andersens Hus til en flittig skoledreng eller skolepige i Odense.

Senere - klokken 15.30 - bliver H.C. Andersen Prisen uddelt i Odense Teater til en person, som har bidraget til at udvikle kendskabet til den danske nationaldigter i resten af verden.

Hele programmet kan findes på Oplev Odenses hjemmeside - http://oplev.odense.dk/topmenu/kalender/festivaler-og-events/hca_foedselsdag

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31

Martin Petersen, chef for Fritid og Kultur, tlf.: 30 71 43 07