Spring til indhold
Nyhed

Kom ind fra gaden og afprøv hjælpemidler og velfærdsteknologi

28-02-2017

Det Hjælpsomme Hjem er indrettet med stue, køkken, badeværelse og værelse, og på den måde hjælper det til at give en fornemmelse af, hvordan hjælpemidler tager sig ud i et almindeligt hjem. Her er åbent for alle. Man behøver ikke bestille en tid for at komme forbi, og man behøver heller ikke have behov for hjælpemidler, for at kigge ind og se sig omkring.

 

En integreret del af Ældre- og Handicapforvaltningen

Det Hjælpsomme Hjem er en integreret del af Odense kommunes visitation til hjælpemider, og det glæder rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen sig over:

 

”Jeg kan se stort potentiale i Det Hjælpsomme Hjem, i og med at det bliver en integreret del af vores visitation til hjælpemidler. Det bliver muligt for borgerne at komme forbi og se og afprøve hjælpemidler, som de i nogle tilfælde kan få med hjem samme dag eller få hjælp til at bestille. Dermed kan de få gang i genoptræningen med det samme og kommer på benene hurtigere – eller de kan bibeholde de færdigheder, de har, fordi de hurtigt og nemt får de rette hjælpemidler dertil,” fortæller rådmand Brian Skov Nielsen.

 

Det Hjælpsomme Hjem skal skabe overblik og give inspiration

Det Hjælpsomme Hjem skal give et overblik over, hvad der findes på markedet af forskellige hjælpemidler og velfærdsteknologier. I huset vises både store og små hjælpemidler, eksempelvis; rollator, strømpepåtager, lågåbner til syltetøjsglas, bestik med tykkere skaft, skylle-tørretoilet og meget mere.

 

Nogle af de udstillede hjælpemidler kan man få bevilget af Odense kommune, hvis man har en varigt nedsat funktionsevne. Andre af hjælpemidlerne skal man selv betale for. Men alle, der kigger ind, kan få professionel råd og vejledning.

 

”Det Hjælpsomme Hjem skal være med til at give borgerne et overblik over, hvad der egentlig findes på markedet, og hvad der kan hjælpe dem lige netop i deres situation. Alle kan få råd og vejledning i Det Hjælpsomme Hjem, så vi kan bidrage til at højne selvstændighed og livskvalitet – det gælder også dem, der ikke er visiteret til et hjælpemiddel,” fortæller Brian Skov Nielsen.

 

Det Hjælpsomme Hjem er indrettet som et helt almindeligt hjem - blot med rigtig mange hjælpemidler. At lokalerne er indrettet som et rigtigt hjem, gør det muligt at forestille sig hjælpemidlerne i sit eget hjem i forhold til, hvor meget plads et hjælpemiddel kræver, og hvordan det passer ind. Erfaringerne viser også, at når borgerne først har set og afprøvet hjælpemidlerne, så bliver de mere trygge ved at få dem ind i deres hjem.

 

Kom til åbningsreception for Det Hjælpsomme Hjem

Der afholdes åbningsreception for Det Hjælpsomme Hjem torsdag d. 2. marts kl. 14.00-16.00.

Der vil være rundvisning, tale ved rådmand Brian Skov Nielsen samt lidt sødt til ganen. Alle er velkomne.

 

Åbningstiderne for Det Hjælpsomme Hjem:

Mandag-torsdag 10.00-15.00

Fredag 10.00-13.00