Spring til indhold
Nyhed

Kampagne skal sænke farten

02-04-2017

I de kommende uger vil bilisterne i Odense møde store skilte langs vejen, der opfordrer til at lette foden lidt fra speederen. Det er Odense Kommune og Rådet for Sikker Trafik, som sætter fokus på fartulykker i trafikken.

Det kan være farligt at køre for stærkt i trafikken - og det kan i værste fald gå ud over andre. I Odense Kommune mistede 23 mennesker livet, og 329 kom alvorligt til skade i trafikken i perioden fra 2011 til 2015, og undersøgelser viser, at for høj fart er involveret i mange af ulykkerne på vejene.
 
Derfor gennemfører Odense Kommune og Rådet for Sikker Trafik i de første tre uger af april en kampagne, der skal få flere til at overholde fartgrænserne.
 
- Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på hinanden i trafikken - både fodgængere, cyklister og bilister. Vi skal kunne komme sikkert frem, og der skal ikke så meget til, før vi har gjort det langt sikrere for alle. Den kommende kampagne har fokus på at overholde fartgrænserne og køre efter forholdene, og det er jeg sikker på, at odenseanerne vil tage godt imod, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
På skiltene står teksten "Sænk Farten - før det er for sent", og en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at kampagneplakaterne får 35 procent af de bilister, der kører for stærkt, til at sænke farten.
 
Flere trafikdrab
Sidste år steg antallet af dræbte i trafikken for første gang i flere år. Hvis vi skal nå målet om, at færre mennesker skal miste livet eller komme til skade i trafikken, er det vigtigt, at endnu flere bilister overholder fartgrænserne.
 
Derfor glæder det Rådet for Sikker Trafik, at 85 kommuner i hele landet er med i den aktuelle fartkampagne.
 
- Der er mange grunde til, at danskerne kører for stærkt. Nogle gør det på grund af travlhed, og andre glemmer at holde øje med deres hastighed. Kampagnen vil minde alle om, at man bør holde øje med og respektere fartgrænserne. Det betyder meget for ens egen og andres sikkerhed i trafikken, viser undersøgelser, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Politikredsene bakker op om kampagnen med en fartkontrol den 18. til 23. april.
 
Fakta:

  • I perioden 2011 - 2015 har 472 mennesker mistet livet i trafikulykker, hvor der blev kørt for hurtigt (kilde: Vejdirektoratet).
     
  • På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan du beregne din fartbøde eller teste, om du kan nå at standse i en kritisk situation, hvis du kører for stærkt. Tjek det på: www.sikkertrafik.dk/sænkfarten
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 20 91 10 31
Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, tlf.: 25 72 71 10