Spring til indhold
Nyhed

Japans kronprins på besøg i Odense

19-06-2017

Det var en veloplagt japansk kronprins Naruhito der mandag besøgte flere steder i Odense. Han så blandt andet tegningerne til Odenses nye H. C. Andersen Eventyrhus og fik en dansk frokost på rådhuset

Den japanske kronprins Naruhito havde i går sat hele dagen af til at besøge Fyn i forbindelse med fejringen af 150 års diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark

Et stort følge af både japanske, internationale og danske medier fulgte Kronprinsens tur rundt i Odense.

- Vi er meget glade for vores lange og tætte forhold til Japan. Det er en stor ære at modtage den japanske kronprins og mærke interessen for både vores by og naturligvis også H.C.Andersen. Det giver Odense en fantastisk platform og synlighed, ikke alene i Japan, men i hele Asien, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Kronprinsen så tegninger til det nye H. C. Andersens Eventyrhus

Kronprinsens dag begyndte med et besøg i H.C. Andersens Hus, hvor borgmester Peter Rahbæk Juel sammen med by- og kulturrådmand, Jane Jegind, og museumsdirektør Torben Grøngaard Jeppesen, bød velkommen.

Her fik Kronprinsen mulighed for at sidde i digterens stol, den samme stol, hans far Kejser Akihito sad i, da han gæstede byen sammen med Kejserinde Michiko i 1998.

Kronprinsen viste også stor interesse for den internationalt anerkendte japanske arkitekt Kengo Kumas tegninger til det nye H.C. Andersen Eventyrhus.

- Vi er meget stolte over Kengo Kumas fantastiske projekt. Vi valgte det blandt andet, fordi overgangen mellem huset og byen rundt om meget fornemt formår at binde både det historiske og det moderne sammen. Netop sådan vil vi også gerne præsentere H.C.Andersen fremadrettet, og vores H.C.Andersen-satsninger har også givet en række vigtige samarbejdspartnere i både Kina og Japan, siger by- og kulturrådmand, Jane Jegind.

Dansk frokost på Odense Rådhus

Fra Museet kørte Kronprinsen til Odense Rådhus, hvor borgmester Peter Rahbæk Juel var vært for en dansk frokost. Til frokosten deltog også Odense Kommunes Økonomiudvalg og stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Efter besøget i Odense går turen i eftermiddag til Nordfyns Folkehøjskole og Lindø Industripark, inden kronprinsen igen drager til København, hvor han spiser middag med det danske kronprinspar.

Kontaktinformation

Generelle spørgsmål: 

Susanne More, kommunikationsrådgiver, 30 89 06 80, sulm@odense.dk

 

For kommentarer fra borgmester Peter Rahbæk Juel:

Niklas Bøgh Bønnemose, 24 62 63 98, nikbb@odense.dk

 

For kommentarer fra by- og kulturrådmand Jane Jegind: 

Ivan Løvstrup, 24 60 40 60, iloe@odense.dk

 

Foto1:

En smilende japansk kronprins Naruhito blev budt velkommen til Odense Rådhus af Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel

Foto 2:

Japans kronprins Naruhito fortalte blandt andet om japanernes forhold til H.C. Andersen under frokosten på Odense Rådhus. Fra venstre til højre ses Odenses stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, Takito Ito fra Udenrigsministeriet, by- og kulturrådmand Jane Jegind, Japans kronprins Naruhito samt Børne-og ungerådmand Susanne Crawley Larsen

Fotos: Per Seyffart/Odense Kommune