Spring til indhold
Nyhed

Investeringslysten stiger fortsat i Odense

12-04-2017

I øjeblikket er By- og Kulturforvaltningen ved at udarbejde over 40 lokalplaner, som skal bane vejen for nye byggerier i Odense. Interessen for at bygge og investere i Odense har aldrig været større, og hver uge kommer der nye projekter til, så de aktuelle byggekraner bliver ikke de sidste i byen

Investorerne har fået appetit på Odense, og der bliver konstant sat projekter i søen. Det kræver nye eller tilrettede lokalplaner, og aktuelt er By- og Kulturforvaltningen i gang med at udarbejde over 40 lokalplaner. Tallet har aldrig været større, og der kommer fortsat nye til.

- Vi har travlt i forvaltningen, og det er positivt for Odense. Når jeg taler med investorer, mærker jeg, at der er kommet en interesse og nysgerrighed for Odense, som ikke var der tidligere. Der sker noget i byen, og der bliver investeret som aldrig før. Den udvikling skal vi fastholde, for vi kan ikke forlade os på, at Odenses borgere bare kan betale mere i fremtiden. Vi skal i stedet skabe vækst, flere arbejdspladser og omsætning, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hvor det tidligere mest var lokale investorer, som byggede nyt i Odense, oplever forvaltningen, at der er kommet en større nysgerrighed for Odense fra investorer uden for øen. Henvendelserne kommer fra en bredere kreds end tidligere.

Udviklingen er for alvor gået stærkt i de seneste 18 måneder, og det er primært boligbyggeriet, i særdeleshed af lejligheder, som har været i stor vækst.

Forvaltningen har omprioriteret ressourcerne for at have større fleksibilitet i forhold til den øgede mængde lokalplaner. For få år siden var der 3-4 ansatte, som beskæftigede sig med lokalplaner, men i dag er der fire gange så mange, som har med lokalplaner at gøre.

En lokalplan sætter de juridiske rammer for et afgrænset område. På den måde kan byrådet bestemme, hvad der må ændres i omgivelserne, og hvordan det må ske. Dermed ved grundejerne, hvad de må foretage sig på området.

- Der er mange, som gerne vil bygge noget i Odense. Det betyder, at vi hele tiden sætter nye lokalplaner i gang, og aktuelt er der gang i planer for ca 1.200 nye boliger i byen. Vi får løbende henvendelser og der går sjældent en uge uden at der kommer konkrete ønsker til nye planer ind, og vi må sige, at der aldrig har været så travlt før - og der er ikke tegn på, at interessen aftager i den kommende tid, siger Jeanette W. Olsen, kontorchef for Byplan.

Interesserede kan henvende sig til Byplan for at høre nærmere eller kigge i Invester i Odense, hvor der er overblik over aktuelle investeringsmuligheder i byen.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf. 20 91 10 31

Jeanette W. Olsen, kontorchef for Byplan, tlf. 65 51 25 01