Spring til indhold
Nyhed

Ildsjæleprisen 2017: Flere priser til de frivillige!

08-08-2017

Fredag den 29. september fejrer Odense Kommune for 11. gang de frivillige sociale foreninger ved uddelingen af Ildsjæleprisen - og indstillingerne begynder nu. Som noget helt nyt i år er uddelingen slået sammen med Frivillig Galla, der er de frivillige foreningers egen festaften.

Siden 2011 har den sidste fredag i september været nationalt kendt som Frivillig Fredag. Dagen bliver markeret i hele landet, og her i Odense anerkendes de mange frivilliges store indsats traditionen tro med en Frivillig Galla, som er foreningernes egen festaften med alt, hvad der dertil hører. For at skabe en endnu større begivenhed, sammenlægges Frivillig Galla i år med uddelingen af Ildsjæleprisen 2017.


Nyt koncept betyder endnu flere priser 
Sammenlægningen betyder, at der udover selve Ildsjæleprisen, også uddeles fire nye priser, nemlig: Kickstarteren, Holdspilleren, Indpiskeren og Stjernen. 


Ildsjæleprisen gives til en frivillig social forening, som har gjort en særlig indsats for socialt udsatte eller sårbare.

Kickstarteren gives til en frivillig social forening eller organisation for en særlig kreativ eller nytænkende indsats eller aktivitet målrettet mennesker i særligt vanskelige kår.

 
Indpiskeren gives til en frivillig social forening eller organisation for en indsats eller aktivitet målrettet selve de frivillige, med henblik på at øge deres engagement og virkelyst.


Holdspilleren gives til en frivillig social forening eller organisation for et særligt konstruktivt samarbejde mellem flere forskellige aktører i den frivillige verden og/eller på tværs af offentlige og ikke-offentlige sektorer.


Stjernen gives til en frivillig person, der har leveret en mangeårig, ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense.


De fem vindere kåres på Frivillig Fredag d. 29. september 2017 under Frivillig Galla. Dørene åbner kl. 16.30, og det hele foregår på Posten I Odense, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense C.


Selve Ildsjæleprisen overrækkes traditionen tro af borgmester Peter Rahbæk Juel, og de nye priser overrækkes af de fire rådmænd Susanne Crawley Larsen, Steen Møller, Brian Skov Nielsen og Jane Jegind.


Alle kan indstille kandidater til priserne 
Det er allerede nu muligt at indstille kandidater til de fem priser, via: http://www.odense.dk/ildsjaeleprisen


Ud fra indstillingerne finder Odense Kommunes indstillingsudvalg vinderne til de fire nye priser.


Til hovedprisen, Ildsjæleprisen, nominerer indstillingsudvalget tre foreninger blandt de indstillede kandidater, der skal dyste om den prestigefyldte titel. Den endelige vinder af Ildsjæleprisen afgøres som traditionen foreskriver ved publikumsafstemning under selve prisuddelingen ved Frivillig Galla den 29. september. 


Læs mere om Frivillig Galla her: http://www.frivilligcenter-odense.dk/frivilliggalla

Kontaktinformation

Anna Marie Hangaard Jensen, chef for Center for Civilsamfund i Odense Kommune. Tlf. 23 10 37 59.

For praktisk information
Sigrid Marie Skjøde Bolet, konsulent i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Tlf. 51 17 22 56
Kristian Lindegaard Svendsen, konsulent i Ældre- og Handicapforvaltningen. Tlf. 51 77 74 13