Spring til indhold
Nyhed

H.C. Andersen Julemarkedet fejrer Andersen med spåkone, musik og julefyrværkeri

09-11-2017

Traditionen tro inviterer H.C. Andersen Julemarkedet i Odense til nostalgisk julehygge i decembers to første weekender - og i år holder julemarkedet også åbent onsdag den 6. december i anledningen af 150-året for H.C. Andersens æresborgerskab.

I år vil det være muligt at nyde boder, musik og ægte julestemning på H.C. Andersen Julemarkedet i Odense hele syv dage i december måned. Som en del af fejringen af 150-året for H.C. Andersens æresborgerskab i Odense, som foregår på Flakhaven og i Eventyrhaven onsdag den 6. december, holder julemarkedet nemlig ekstraordinært åbent.

Julefyrværkeri til ære for H.C. Andersen
På festdagen vil handelspladsens boder som altid friste med et væld af juleknas, delikatesser samt gammeldags julepynt og fine håndlavede ting, ligesom der vil være koncert med bandet Solsort. Som afslutning på dagen vil man kl. 19.45 kunne opleve et magisk julefyrværkeri lyse op på himlen.


Fejringen af H.C. Andersen har inspireret til en ny aktivitet for store og små gæster. I Paghs Gård vil det nemlig være muligt at få et indblik i fremtiden hos en ægte spåkone. På samme måde som den unge H.C. Andersen fik sin fremtid læst i kaffegrums og kunne rejse til København med spådommen om, at han en dag ville blive berømt og hædret med lys i sin fødeby.

Jul som i gamle dage

I Paghs Gård vil markedets yngste gæster også kunne blive rundtossede i karrusellen, hygge sig med togbanen eller udfordre hinanden i dåsekast. Der er ligeledes masser af børnevenlige aktiviteter ved Møntergårdens nye børneunivers Histotoriet og i Børnenes Baggård, hvor man bl.a. kan lave julestads og smage gammeldags brunkager.

I spejlteltet kan du afprøve dit held med Lykke(h)julet, og i de smalle brolagte gader kan du nyde korsang, gøgleri, gademusikanter, ballet, hestevognskørsel og ikke mindst møde de kendte eventyrfigurer fra H.C. Andersen Paraden.

I Odeon finder gæsterne H.C. Andersen Julemarkedets historiske bogmarked.

Går du med giftetanker, kan du få udlevet din drøm om en unik og stemningsfuld julevielse i Møntergårdens stemningsfulde rammer.

For mere information om vielser se www.hcajulemarkedet.dk 

Julecaminoen viser vej
Kommer du til H.C. Andersen Julemarkedet fra city, så gå via Hans Jensens Stræde, hvor der under julemarkedet vil være gjort ekstra ud af den magiske julepynt. Ruten går under navnet "Julecaminoen", og lysinstallationerne er skabt i samarbejde med Syntaks, Fra Gade til By og Lebæk A/S. Du kan også med stor fordel finde information om parkering og den mest optimale rute til julemarkedet med app'en Odense Rundt.

Åbningstider på H.C: Andersen Julemarkedet 2017

Fredag d. 1. dec. 15-19

Lørdag d. 2. dec. 10-18

Søndag d. 3. dec. 10-17

Onsdag d. 6. dec. 14-20

Fredag d. 8. dec. 15-19

Lørdag d. 9. dec. 10-18

Søndag d. 10. dec. 10-17

Download pressebilleder på julemarkedets hjemmeside.

Social media icon
Kontaktinformation

Kristina Sjögreen, Kulturkonsulent, By- og Kulturforvaltningen

Tlf.: 51 77 73 45, Mail: krs@odense.dk