Spring til indhold
Nyhed

Forening hjælper forvaltning med forskningsprojekt

20-03-2017

”Fremtidens idrætsfaciliteter” er et forskningsprojekt fra SDU, som skal afdække, hvad der har indflydelse på at skabe velfungerende idrætsfaciliteter. Odense Kommune har deltaget fra begyndelsen, og nu er projektets anden fase gået i gang. Her skal kommunen registrere aktiviteter i udvalgte idrætsfaciliteter - haller, fodbold- og kunstgræsbaner, atletikfaciliteter og svømmehaller med mere.

 

Odense Sportsfisker Klub har påtaget sig hele opgaven med frivillige til registrering, koordinering og indberetning. De har foreløbigt været i gang i den første af fire uger, men det har allerede været en god løsning for både Odense Sportsfisker Klub og Odense Kommune.

 

- Jeg har stor respekt for vores frivillige og foreningslivet – og her ser vi endnu eksempel på hvor store ressourcer og kompetencer, der er til rådighed derude. Jeg er begejstret for, at de frivillige har valgt at deltage og på den måde er med til at gøre en indsats, der gavner både klubben, kommunen og forskningsprojektet, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Odense Sportsfisker Klub har været meget aktiv med aktiviteter til den åbne skole, så der var i forvejen en god dialog mellem klubben og by- og kulturforvaltningen, da fase 2 af ”Fremtidens idrætsfaciliteter” skulle i gang. Det er ingen lille opgave, men sportsfiskerne var parate. Foreningen modtager et beløb for at løse opgaven, og det skal bruges til bedre forhold i klubhuset – blandt andet for eleverne i den åbne skole.

 

- Vi er cirka 450 medlemmer i klubben, og vi kan godt bruge lidt ekstra midler til klubhuset. Det skal være i orden, når vi får skoleeleverne på besøg i den åbne skole. Der er naturligvis en del arbejde med registreringen, men vi har fået lavet en god plan, hvor vi er otte frivillige. Der er blevet taget godt imod os, når vi kommer ud, så det har været meget positivt, siger Jørgen Alvin Pedersen fra Odense Sportsfisker Klub.

 

Forskningsprojektet ”Fremtidens idrætsfaciliteter” kører på SDU frem til 2018, og det er finansieret af Trygfonden samt Lokale og Anlægsfonden.