Spring til indhold
Nyhed

Første spadestik taget til Veteranhjem Odense

31-08-2017

Første spadestik blev i dag taget til Veteranhjem Odense. Landets første nybyggede veteranhjem forventes at stå færdigt i 2018

Steen Møller (rådmand og formand for byggeudvalget), Henrik Dyhr (formand, Veteranhjem Odense), Peter Devantier (veteran) © Kennett Krebs

Spadestikket blev taget af de to initiativtagere Steen Møller, rådmand og formand for byggeudvalget, og Henrik Dyhr, formand for Veteranhjem Odense, samt veteran Peter Devantier.

-  Det er tre år siden, vi tog initiativet til et fynsk veteranhjem og igennem de seneste tre år er jeg kun blevet bekræftet i, hvor stort behovet er. Nu er vi et godt skridt tættere på at give vores veteraner det hjem, de har brug for og fortjener. Det er en stor dag i dag, siger rådmand Steen Møller

Når Veteranhjem Odense står færdigt i 2018 skal det både være et samlingssted for tidligere udsendte og deres pårørende, men også et midlertidigt hjem og en håndsrækning til de veteraner, der i en periode har brug for ro og privatliv til at håndtere hverdagen.

Veteranhjem Odense vil være landets første nybyggede veteranhjem og derfor har arkitekterne kunne tegne lige det hus, der matcher veteranernes behov bedst. Målsætningen har været at skabe et hjem, hvor veteranerne både kan finde ro og fred som i en munkecelle og tilvælge fællesskabet, når de ønsker det.

Mere end 2400 veteraner er i dag bosat på Fyn og kan få glæde af det kommende veteranhjem.  

Fakta om Veteranhjem Odense 
Veteranhjem Odense er tegnet i samarbejde mellem arkitektfirmaerne ISAGER Arkitekter og Cornelius + Vöge, der også sammen har tegnet Nordatlantisk Hus på Odense Havn.

Entreprenører på Veteranhjem Odense er murermester Per Bekkelund flankeret af Rosenberg Ventilation, Dansk Installations Teknik samt Malergruppen, Boris Christensen. Archifield og Masanti Danmark er tilknyttet byggeriet som henholdsvis bygherrerådgiver og rådgivende ingeniør. 

Fonden Danske Veteranhjem, Soldaterhjemmet Dannevirke og Odense Kommune har siden efteråret 2014 arbejdet sammen om etableringen af Veteranhjem Odense, der opføres af Fonden Danske Veteranhjem. 

Veteranhjemmet er finansieret igennem en donation på 9.6 millioner kroner af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal samt en bevilling på otte millioner kroner fra Folketinget.

© Kennett Krebs

Kontaktinformation

Steen Møller, rådmand og formand for byggeudvalget, tlf. 51 48 19 20

Henrik Dyhr, Formand for Soldaterhjemmet Dannevirke og Veteranhjem Odense, tlf. 30 35 73 32