Spring til indhold
Nyhed

Fjordens Dag - hoppende kaniner, flyvende lorte og vind i håret

04-09-2017

Alle muligheder er åbne på Fjordens Dag med masser af oplevelser for hele familien. 

Søndag d. 10. september 2017 er dagen, hvor alle muligheder står åbne. Fjordens Dag er igen over os og byder på en masse oplevelser for hele familien. I samarbejde med Naturens Dag er der aktiviteter rundt omkring i hele landet.

Nordfyns borgmester Morten Andersen og rådkvinde Jane Jegind fra Odense Kommune skyder Fjordens dag i gang med velkomsttaler ved henholdsvis Klintebjerg og Seden Strand.

Sidste år blev aktiviteterne samlet under færre lokaliteter for at koncentrere oplevelserne for de mange besøgende på Fjordens Dag. Igen i år vil der derfor være fire primære lokaliteter, som byder på nye eventyr med alt fra politiets hundetræning, drambrygning, orienteringsløb, klappe krabber og dans. Det er med andre ord en dag, hvor hele familien kan blive inspireret til at komme ud og nyde områderne langs fjorden på anden vis.

Leder af naturaktiviteter og Fjordens Dag Per Christensen siger:

- Det virkede rigtig godt at samle aktiviteterne på færre lokaliteter sidste år, så vi videreudvikler konceptet og har I år haft fokus på at få de lokale skoler og uddannelsesinstitutioner med som aktører. Derved får skolerne vist noget af det, de har at byde på, de unge får en anderledes skoledag og Fjordens Dag får flere unge med som aktive deltagere.

Genopståede færgeruter og cykeltur ved fjorden

MF Færgehans sejler igen over kanalen fra Stige til Bogø. Derefter kan man hoppe på hestevognen og nyde en lille hyggelig tur til Stige Ø´s mange aktiviteter.

Som noget nyt kommer der direkte færgeforbindelse mellem Klintebjerg Havn og Boels Bro. Efter en uddybning af indsejlingen vil MS Svanen nu lægge til ved selve Boels Bro.

Er benene ekstra friske kan man fra kl. 10.00 tage med Cyklistforbundet på en rask cykeltur på ca. 35 km ved fjorden. Der cykles til hhv. Boels Bro og Klintebjerg. Det er også muligt at få cykler med på begge færger.

Oplevelser på dagen

I år vil der bl.a. være besøg af Anders og Katrine fra "Lille Nørd" og Martin Keller fra "Naturpatruljen". Martin serverer smagsprøver af stegte græshopper som et eksempel på fremtidens bæredygtige mad.
 

Hvis man ikke er modig nok til at spise de små krible-krable dyr, kan man altid lære om at brygge sin egen mjød, smage en rigtig dansk honning eller finde inspiration til at lave sine egne krydderurter.
 

En særlig spændende aktivitet i år er muligheden for at lære at bygge sin egen lerovn. Man kan se dem i funktion og smage på maden, som elever fra Sct. Hans Skole laver i samarbejde med UngOdense på Stige Ø.

Der vil i løbet af dagen være ekspeditioner til vandkanten for at finde små kryb og kravl, og man kan endda få mulighed for at bygge sit eget fuglehus. Hvis man har behov for at få pulsen op, kan dette også lade sig at gøre. Prøv en mountainbike, et sup-board eller se den lokale faldskærmsklub lave opvisning med flotte udspring.
Desuden er der ansigtsmaling til børnene, line-dance til de friske og mulighed for at spille et slag "lortebasket".

Ternen Teodor, Fjordens Dags maskot, er ved at sprænges af iver. Han kan næsten ikke vente til Fjordens Dag, hvor han bl.a. vil sejle med gæsterne fra Klintebjerg til Boels Bro. Her vil han glædeligt tage imod de forhåbentligt mange krammere børnene vil give ud. I denne tid forbereder han sig til dagen, og man kan følge hans bevægelser på Fjordens Dags Facebookside.

Tid:
Søndag d. 10/9-2017 kl. 10-16

Sted:

Klintebjerg havn, Boels Bro, Stige Ø og Seden Strandby

Læs programmet for Fjordens Dag her


Fjordens dag på Facebook

Kontaktinformation

Leder af naturaktiviteter og Fjordens Dag Per Christensen tlf.: 26127831 mail: pc@odense.dk