Spring til indhold
Nyhed

Familiedag for alle på Fyens Væddeløbsbane

03-05-2017

Den 20. maj 2017 byder Fyens Væddeløbsbane og Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune velkommen til en festdag for hele familien på tværs af kulturer.

Familiedagen giver "nye" og "gamle" odenseanere en mulighed for at mødes på tværs af alder, hudfarver og kultur i en festlig ramme på væddeløbsbanen, og inspiration til, hvordan byens mange kultur- og fritidstilbud kan bruges.
 
- Den vellykkede integration starter først og fremmest ved tilknytning til arbejdsmarkedet - men også gennem et aktivt fritidsliv. Derfor er vi glade for kunne byde velkommen til en sjov familiedag på Fyens Væddeløbsbane, siger rådmand Steen Møller (K).
 

Han og alle de fremmødte odenseanere vil få mulighed for at komme helt tæt på hestene i stalden, besøge madboder, lege og lytte til musik fra blandt andet Zididada og Jokeren, møde frivillige fra byens foreninger, samt heppe på kuskene under dagens løb - også de folkevalgte politikere, når de dyster som med-jockeyer.
 

- Vi er rigtig glade for at kunne åbne dørene til Fyens Væddeløbsbane - særligt med fokus på at byde byens nye borgere velkommen. Som medlemsejet kultur- og sportsinstitution vil vi meget gerne deltage i indsatsen for at alle får en god start i Odense - og ikke mindst bliver introduceret til byens forenings- og fritidsliv, siger Jørn Borch, der er bestyrelsesformand for Fyens Væddeløbsbane.
 

Familiedagen fejres i lyset af Odenses nye integrationsstrategi, som netop har et tæt samarbejde med foreninger, frivillige og andre aktører som centralt element.
 

-Familiedagen er et rigtig godt eksempel på et partnerskab mellem kommunen og det frivillige Odense, som er et af de bærende elementer i vores nye integrationsstrategi. Her omsætter vi ord til handling, siger rådmand Steen Møller (K).
 

- Integration foregår i mødet mellem mennesker - og hvor mennesker er. Det er så afgørende at blive budt velkommen og føle sig taget godt i mod. Jeg håber, at familiedagen kan være med til at knytte tættere bånd mellem Odenses borgerne i et socialt fællesskab omkring en hyggelig fritidsaktivitet, siger Ulla G. Chambless, der er medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget for Enhedslisten.
 

Familiedagen afholdes den 20. maj 2017 på Fyens Væddeløbsbane, Prins Haralds Allé 51 B, 5250 Odense SV. Der vil i løbet af dagen være gratis bustransport til og fra banegården, Vollsmose Torv, Dianavænget og Bolbro Brugerhus. Der er gode parkeringsmuligheder for dem, der kommer i bil.

Kontaktinformation


Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen: Steen Møller, tlf.: 51 48 19 20
Medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget: Ulla G. Chambless, tlf.: 30 60 43 49
Fyens Væddeløbsbane: Jan Arentoft, tlf.: 2485 9702