Spring til indhold
Nyhed

Fælles om integration: Nyt Integrationsforum i Odense

22-09-2017

Hvis integrationen i Odense skal lykkes, kræver det et stærkt samarbejde på tværs af kommune, erhvervsliv og frivillige kræfter. Tirsdag den 19. september lyder startskuddet til Integrationsforum Odense, hvor der kan deles erfaringer, ideer og inspiration til arbejdet med integration.

Integrationsforummet vil bestå af frivillige ildsjæle, organisationer, foreninger og politikere, der mødes på tværs i et åbent samarbejde med mulighed for netværk, sparring og ideudvikling.

-       For at vi kan lykkes med integrationen i Odense, er det afgørende, at vi deler praktiske erfaringer omkring integrationsarbejdet. Der er så mange mennesker, der arbejder for bedre integration. Og uanset om vi er kommune, borgere, frivillige eller organisationer, har vi fælles udfordringer og et fælles ansvar for at finde fælles løsninger, der kan mærkes. Det er bl.a. dét, vi skal bruge Integrationsforum Odense til, siger Rådmand i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Steen Møller (K), der glæder sig til at kunne byde velkommen til Integrationsforum Odenses første netværksmøde.

Integrationsforum Odense skydes i gang tirsdag d. 19. september kl. 17.00-19.00 i Rådhusets festsal.

På mødet vil Kasper Kyed, direktør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration, gøre deltagerne klogere på, hvordan vi bedst integrerer nye borgere til at komme i arbejde. Efterfølgende vil tre workshops danne rammen om Integrationsforum Odenses første diskussion af integration under emnerne:

·         Hvordan skabes en god start i Odense for alle?

·         Ny i Odense: Hvordan bliver alle en del af arbejdsfællesskabet?

·         Hvordan kan virksomhederne bidrage til succesfuld integration?

-       Jeg glæder mig til at høre, hvilke konkrete erfaringer andre har gjort sig og hvordan vi kan tage deres oplevelser med videre i vores arbejde for at sikre god integration. Ingen af os kan løse den udfordring alene, men sammen står vi stærkt, fastslår rådmanden.

Integrationsforum Odense er åben for alle med interesse for integration. To gange årligt mødes deltagerne med lokale politikere fra Beskæftigelses- og Socialudvalget under et aktuelt integrationstema.

Kontaktinformation

For spørgsmål vedrørende Integrationsforum Odense: integrationsforum@odense.dk

Politiske kommentarer til Integrationsforum Odense: Rådmand Steen Møller, tlf. 51 48 19 20