Spring til indhold
Nyhed

Eventyrhaven er klar til sidste skoledag

22-05-2017

Flere skraldespande, genbrug af tøj og en venlig hilsen skal få Odense 9. og 10. klasser til at rydde lidt mere op efter sig, når de fejrer deres sidste skoledag i Eventyrhaven.

Foråret er ankommet, og det betyder, at sidste skoledag nærmer sig for Odenses 9. og 10. klasser. Eleverne vil som altid fylde Eventyrhaven med højt humør, udklædning og hygge, men desværre også med affald i ret store mængder.
 
Det vil By- og Kulturforvaltningen gerne sætte fokus på, og derfor har alle byens skoler fået en klasseplakat og en venlig hilsen, hvor eleverne bliver bedt om at have en dejlig dag med afslapning, kys og kram - samt putte affaldet i skraldespanden.
 
- Jeg håber, at eleverne får en pragtfuld dag, som de har fortjent. Det er et stort kapitel i deres liv, som er overstået, og det skal naturligvis fejres med vennerne. Men jeg håber også, at de vil huske at passe på hinanden og Eventyrhaven, så den kommer helskindet og nogenlunde ren gennem sidste skoledag, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
Sidste år brugte fem gartnere hver fem timer på at rydde op i Eventyrhaven, og de fik desuden hjælp af 15 gymnasieelever. De fik fyldt en container på 18m3 med affald, herunder flasker, dåser, tæpper og udklædning.
 
Det skulle gerne blive mindre i år, og derfor opstiller forvaltningen endnu flere skraldespande i Eventyrhaven, så det bliver nemt at gøre det rigtige, selvom stemningen er høj. Desuden bliver der indrettet et par markerede zoner, hvor eleverne kan aflevere deres tæpper og udklædningstøj, hvis de ikke skal bruge det mere.
 
Senere vil tæpper og tøj blive sorteret og doneret til genbrugsbutikken Kramboden, som er en del af værestedet Mælkevejen på Højstrupvej. I butikken kan værdigt trængende borgere i Odense henvende sig og få hjælp til etablering med blandt andet møbler og tøj.
 
I år fejrer Odenses skoleelever deres sidste skoledag den 24. maj.

Vedhæftede filer

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf. 20 91 10 31
Trine Ejdrup Nielsen, parkforvalter, tlf. 40 29 03 75