Spring til indhold
Nyhed

Elever vil have mere bevægelse i undervisningen

14-03-2017

Under overskriften ”Let’s Move” skyder Odense Fælleselevråd i denne uge gang i en kampagne, der skal være med til at sikre de ældste elever 45 minutters bevægelse hver skoledag.

 

Alle klasser i udskolingen får i den kommende tid en plakat, der er udstyret med en urskive, så elever og lærere kan holde styr på, hvor meget bevægelse de har fået i løbet af dagen.

 

En del af folkeskolereformen handler om, at eleverne skal bevæge sig 45 minutter i gennemsnit hver skoledag. Derfor har Odense Fælleselevråd taget initiativ til at sætte skub i processen og lanceret kampagnen.

 

"Vi har brug for de 45 minutters bevægelse. Man kan nemt blive træt i hovedet af at sidde ned en hel dag. Det er derfor, vi har lavet tiltaget," fortæller Kasra Hakami, der er formand for Odense Fælleselevråd.

 

Kampagne godt modtaget

Initiativet vækker glæde hos rådmand Susanne Crawley Larsen (R).

 

"Det er flot, at eleverne har taget det her initiativ. De så et problem og handlede på det. Det håber jeg kan være med til at inspirere andre unge, som vil forandre deres hverdag. Og så håber jeg naturligvis også, at kampagnen kan være med til at få mere bevægelse ind i skoledagen for de ældste elever, siger Susanne Crawley Larsen.

 

Omdrejningspunktet for kampagnen er at få elever og lærere i dialog om bevægelse – og at

de i fællesskab tager ansvar for at få bevægelse ind i den lange skoledag. På plakaten står en række aktiviteter beskrevet, men det er op til de enkelte klasser at diskutere, hvad bevægelse er for dem.

 

"Vi har en masse, vi gerne vil lære eleverne i udskolingen. Så det er bare fantastisk, at eleverne selv tager initiativ til at hænge os op på, at bevægelse skal være en del af hverdagen og undervisningen, særligt når vi ved, at bevægelse øger læringen og motivationen i skolen," siger skoleleder på Hunderupskolen Helle Hjorth.

 

Fælleselevrådet opfordrer eleverne til at dele deres idéer til bevægelse på sociale medier under hashtagget #OFE45MIN