Spring til indhold
Nyhed

Dronningen er med til at fejre Odenses nye kulturhus ODEON

10-04-2017

Odenseanerne fejrer byens nye kulturhus ODEON med over 100 begivenheder over 9 dage. Til gallashowet fredag d. 5 maj kommer også dronningen til Odense for at deltage i festlighederne.

Danmarks nyeste scene hedder ODEON. Det skal fejres af odenseanere og besøgende i en folkefest, der varer 9 dage fra 29. april til 7. maj. Som et højdepunkt kommer H.M. Dronning Margrethe sejlende til byen på Kongeskibet Dannebrog for at overvære det store gallashow d. 5. maj.

- Vi er meget stolte over, at Dronningen vil deltage i fejringen af Danmarks nyeste kulturhus, siger en glad borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

I løbet af de 9 dage, Odense fejrer ODEON, er der i alt mere end 100 kulturelle oplevelser lige fra popmusik, børneteater, fællesspisning, Odense Symfoniorkester og elektronisk musikfest til dansearrangementer og fællessang. Der er arrangementer for alle aldersgrupper og fra mange genrer.

- Det er et flot program. Og gallashowet viser noget af alt det huset kan, fra de helt store opsætninger til de helt små. Med ODEON har vi fået et hus, der er et omdrejningspunkt og en løftestang for kulturen i Odense, siger Peter Rahbæk Juel, der er officiel vært ved gallashowet.

Til gallashowet optræder blandt andre Bisse, Fenger//Nordstrøm, Thomas Warberg, Andrea Pellegrini med Jakob Binzer. Odense Symfoniorkester spiller med big bandet Tip Toe, og der er indslag fra både danse-, musical-, og teaterverdenen.

Ny type kulturhus

Men ODEON er ikke et kulturhus, der kun har åbent, når der er koncerter eller konferencer. Huset er daglig ramme om Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium, og Den Danske Scenekunstskole.

- ODEON har en meget høj standard og en størrelse, så vi fremover kan trække endnu flere spændende kunstnere og store konferencer til Odense. Vi ved, at kultur er afgørende for at være en tiltrækkende by for studerende, tilflyttere og virksomheder og dermed for væksten og velfærden. Vi har satset på events som Tinderbox og forskellige festivaler i byen, og vi kan se, at det giver rigtig god effekt og et godt omdømme i resten af landet, siger Peter Rahbæk Juel.

ODEON er det første, færdige byggeri på den nedlagte Thomas B. Thrigesgade, og dermed et synligt symbol på Odenses store transformation. Musik-, teater- og konferencehuset ODEON er helt central for omlægningen af området til en ny, bilfri bydel, der ligger tæt på både havnen, centrum og Odense Banegård Center.

Program og billetter til gallashow i Odense d. 5. maj 2017 kl. 20.00: www.odeonodense.dk/grandopening

Fakta:

Gallafesten:

Odense fejrer ODEON:

 • Fejringen af Odenses nye musik-, teater- og konferencehus ODEON er et samarbejde mellem Odense kommune, ODEON og Fyens Stiftstidende
 • Fejringen foregår 29. april til 7. maj.
 • Der vil være over 100 events, koncerter og arrangementer i løbet af den ni dage lange fejring
 • Se mere her: www.odeonodense.dk/grandopening

ODEON

 • Odenses nye musik-, teater-, og konferencehus.
 • Husets store sal har plads til 1740 siddende gæster, eller omkring 3000 stående
 • Beboere i huset: Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium, og Den Danske Scenekunstskole
 • ODEON ejes af Odense Kommune der forpagter driften til operatør H.C. Andersen Kongres Center A/S
 • ODEON var også navnet på de antikke, græske og romerske huse til sang, musik og poesi
 • ODEON er det første, færdige byggeri på den nedlagte Thomas B. Thrigesgade og dermed et synligt symbol på Odenses store transformation
 • Se mere her: www.odeonodense.dk
Kontaktinformation

Finn Schumacker, programansvarlig, tlf. 6375 0065 / mobil 4036 6924

Andreas Lykke Sognstrup, presserådgiver, Odense Kommune: mobil 3012 2351