Spring til indhold
Nyhed

De nominerede til Odense Bæredygtighedspris er fundet

02-02-2017

Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. Gennem årene er bl.a. virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner blevet indstillet til prisen.

 

Rådets formand og borgmester Peter Rahbæk Juel fortæller:

 

- Rådets formandskab var sat på en svær opgave, da vi skulle nominere de tre kandidater. Der var nemlig også i år indstillet mange gode og i øvrigt meget forskellige bæredygtige initiativer til Bæredygtighedsprisen. Det fortæller mig, at den helhedsorienterede tilgang, som bæredygtighed står for, er noget der arbejdes med bredt i Odense, siger Peter Rahbæk Juel.

 

Sidste års prisvinder Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) har haft stor glæde af at vinde Odense Bæredygtighedspris. FABs direktør Bent Bøllingtoft fortæller:

 

- At vinde Bæredygtighedsprisen sidste år var en vigtig anerkendelse af vores arbejde. Det gjorde os endnu mere bevidste om at have en bæredygtig tilgang til vores projekter. Vi er i årets løb fortsat med at tænke økonomi, miljø og sociale hensyn ind i vores byggerier og renoveringer. På den måde opnår vi ganske enkelt de bedste og mest langtidsholdbare løsninger, siger Bent Bøllingtoft.

 

De tre nominerede initiativer til dette års Bæredygtighedspris er:

  • Home-Start Familiekontakt Odense. YOYO genbrug & design Home-Start er en organisation, hvis kerneydelse er at støtte sårbare børnefamilier. Lokalafdelingen i Odense driver herudover genbrugsbutikken YOYO genbrug & design. Indsatsen har på samme tid en samfundsøkonomisk, en miljømæssig og en social dimension.
  • Odense Kommune og De Forenede Dampvaskerier Odense Odense Kommune samarbejder med De Forenede Dampvaskerier om levering af jobtøj til Ældre- og Handicapforvaltningens 2.200 sundhedsfaglige medarbejdere. Begge aktører fokuserer i samarbejdet på bæredygtighed, hvor der arbejdes med både økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed.
  • Odense ZOO Odense ZOO drives som en CSR-virksomhed med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. Under den sociale indsats arbejder haven fx med jobskabelse, integration og frivillighed. De zoologiske have investerer hvert år i at optimere driften til gavn for miljø og økonomi. Fokus er desuden på biodiversitet og samarbejde med en lang række lokale aktører.

Tid, sted, pris og tilmelding: Torsdag d. 9. marts 2017, kl. 16-18 i Festsalen på Odense Rådhus. Arrangementet er gratis og alle er velkomne. Tilmelding efter "først til mølle" princippet dog senest d. 3. marts via: http://kortlink.dk/tilmeld/nsku Angiv venligst ved tilmeldingen om du særlige behov (fx for døvetolk eller lignende).

 

Fototekst til det vedhæftede foto: ”Fyns Almennyttige Boligselskab vandt Bæredygtighedsprisen sidste år for en bæredygtig renovering af Korsløkken. Initiativet blev gennemført sammen med en lang række aktører heriblandt 5E BYG. Fra venstre ses fra FAB Erling Nielsen, bestyrelsesformand og Bent Bøllingtoft, direktør og fra 5E Byg Jesper Kidholm, projektleder.”

 

BOKS:

TIDLIGERE ÅRS VINDERE AF ODENSE BÆREDYGTIGHEDPRIS

  • Fyns Almennyttige Boligselskab for initiativet ”Forbedring og fremtidssikring af de boligsociale og fysiske forhold i Korsløkken”. Initiativet kombinerede på forbilledlig vis bl.a. miljø- og klimatiltag, sociale indsatser, beboerinvolvering, uddannelse, jobskabelse og arbejdsmiljø til én samlet bæredygtig løsning.
  • BioTrans Nordic for virksomhedens arbejde med bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener hvor arbejdsmiljø, hygiejne, ressourceudnyttelse, grøn energi, sparet CO2 og god økonomi er i højsædet.
  • Økologi Haven ApS for virksomhedens CSR arbejde med fokus på vækst inden for økologisk produktion, målrettet arbejde med miljøteknologiske løsninger samt fremme af en mangfoldig arbejdsplads.
  • Odense Fødevarefællesskab for foreningens frivillige arbejde med at gøre lokalproducerede, økologiske fødevarer tilgængelige for medlemmerne til gavn for bl.a. miljø, biodiversitet, sundhed og klima.
  • Scandic Odense som en anerkendelse af, at virksomheden gennem en årrække har integreret CSR og bæredygtighed i hotellets forretningsplan.

 

Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. Brug Bæredygtighedspuslespillet til at udvikle den bæredygtige dimension af dit initiativ. Læs mere på: www.odense.dk/Baeredygtighedspris

 

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at fremme nye bæredygtige løsninger i Odense og rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold. www.facebook.com/Baeredygtighedsraad | www.odense.dk/Baeredygtighedsraad