Spring til indhold
Nyhed

Bæredygtighed og Fairtrade på dagsordenen på Tornbjerg Gymnasium

11-05-2017

500 spørgelystne gymnasieelever fik svar på deres spørgsmål om bæredygtighed og Fairtrade, da kampagnen World Fairtrade Challenge blev sparket i gang i Odense ved et debatarrangement på Tornbjerg Gymnasium

IMAGE

Debatten tog udgangspunkt i oplæg fra Michael Seeberg, lektor ved Institut for Statskundskab på SDU, Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Fairtrade By Odense og Jonas Giersing, direktør ved Fairtrade.

Peter Rahbæk Juel glæder sig over elevernes interesse for bæredygtighed og fairtrade:

- Eleverne havde masser af gode og absolut relevante spørgsmål til bæredygtighed og fairtrade. Det var dejligt at opleve, at den unge generation er så engageret i dette vigtige emne, siger Peter Rahbæk Juel, som i sit oplæg direkte opfordrede eleverne til aktivt at tænke bæredygtigt ind i hverdagen.

Jonas Giersing fortalte i sit oplæg om, hvad Fairtrade helt konkret går ud på, og så havde han Fairtrade-is fra Ben & Jerry's med til alle gymnasiets elever:

- Det var virkelig inspirerende at fejre World Fairtrade Challenge sammen med eleverne fra Tornbjerg Gymnasium og borgmester Peter Rahbæk Juel. Eleverne var engagerede og jeg er sikker på, at de også i fremtiden vil bidrage til, at Odense forbliver en vigtig spiller inden for bæredygtighed. Og alle de gode Fairtrade-is fra Ben & Jerry's blev revet væk!, siger Jonas Giersing.

Per Apollo, lektor ved Tornbjerg Gymnasium underviser bl.a. i bæredygtighed og han var ordstyrer ved debatten:

- Oplægsholderne formidlede konkret viden om hvad bæredygtighed og Fairtrade er. Som underviser var det dejligt at se, at emnerne tydeligvis var noget, der interesserede eleverne. Det vidnede de mange gode spørgsmål om, fortæller Per Apollo.

Forud for arrangementet havde en række klasser på Tornbjerg Gymnasium i en længere periode arbejdet med bæredygtighed.

World Fairtrade Challenge er en international kampagne med over 20 deltagende lande. I Danmark organiseres World Fairtrade Challenge af Fairtrade (se www.fairtradechallenge.org). I Odense støtter partnere bag Fairtrade By Odense aktivt op om kampagnen bl.a. ved at donere præmier til kampagnens konkurrence som alle er velkommen til at deltage i. Find quizzen, få hjælp og udfyld den senest den 15. maj via www.odense.dk/FairtradeByOdense.

Tekster til vedhæftede fotos:

1) Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Fairtrade By Odense fortalte bl.a. om hvordan Odense Kommune arbejder med bæredygtighed.

2) Elevernes spørgsmål blev besvaret at panelet som bestod af Jonas Giersing, direktør ved Fairtrade, Peter Rahbæk Juel borgmester og formand for Fairtrade By Odense og Michael Seeberg, lektor ved SDU.

3) Eleverne ved Tornbjerg Gymnasium havde arbejdet med bæredygtighed i timerne og havde masser af spørgsmål til de tre oplægsholdere.

4) Der var rift om de gratis Fairtrade-is fra Ben & Jerry's, som Jonas Giersing, direktør ved Fairtrade havde medbragt.

Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense: tlf. 30 51 31 15
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder for Fairtrade By Odense, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk
Per Apollo, lektor ved Tornbjerg Gymnasium, tlf. 2670 7529 / pa@tornbjerg-gym.dk

Jonas Giersing, direktør for Fairtrade, tlf. 35 24 56 14 / jonas@fairtrade-maerket.dk