Spring til indhold
Nyhed

86 norske lærere på skolebænken i Odense

09-03-2017

86 lærere, pædagoger og ledere fra Strindheim-skolen i Trondheim er i disse dage valfartet til Odense for at søge inspiration og høre om, hvordan folkeskolereformen virker.

- Jeg er stolt over, at man nu kommer rejsende fra udlandet til Odense for at se, hvordan vi driver folkeskole. Vi ved godt selv, at vores skoleledere, lærere og pædagoger leverer høj kvalitet, men det er et skulderklap, når en hel skole fra et andet land tager på studietur til Odense, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

 

Spejler sig i den danske måde at drive skole på

Rektoren for Strindheim Skole i Norge, Lars Petter Eggesbø, glæder sig til at opleve livet på skolerne i Odense torsdag og fredag.

- Vi håber på, at vi kan få en god inspiration fra de skoler, vi besøger. Via impulser og input kan vi trække de stærkeste indtryk og elementer med hjem og bruge dem i vores egen undervisning og ledelsesstil, siger rektoren, som især er interesseret i på nært hold at studere, hvordan man praktiserer en længere skoledag.

- Vi kommer med vores eget pædagogiske design, som vi så spejler i den danske måde at drive skole på. Derfor bliver det spændende at se og høre om jeres erfaringer med skolereformen, siger han.

 

Kommer ud på 13 skoler

For at sikre, at de norske skolefolk får et bredt indblik i den danske skolemodel, skal de i mindre hold deltage i undervisningen på 13 skoler i Odense.

- Med vores store netværk kan vi være med til at give de norske lærere en god indsigt i de danske skoler. Det er især reformen, som blev indført for tre år siden, de norske lærere gerne vil vide mere om. Derfor er det vigtigt, at de kommer ud på skolerne og ser, hvordan det er gået derude, efter at den er blevet implementeret, siger Knud Henning Jensen fra Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, som har været med til at sætte rammerne for besøget og lægge programmet for de to dage.

 

Studerende tager over hjemme i Trondheim

Mens skolepersonalet fra Trondheim-skolen er på besøg i Odense, er undervisningen overladt til en gruppe lærerstuderende.

De 86 norske gæster besøger Risingskolen, Hunderupskolen, Højmeskolen, Lumby Skole, Spurvelundskolen, Holluf Pile Skole, Pårup Skole, Rosengårdsskolen, Nørrebjergskolen, Sanderumskolen, Sct. Hans Skole, Munkebjergskolen og Tingkærskolen.