Spring til indhold
Nyhed

34 plejecenterbeboere på cykel til Fredericia

30-08-2017

En i alt 200 kilometer lang cykeltur og tre dejlige overnatninger i Fredericia venter forude for 34 spændte beboere fra Odenses plejecentre. De skal på "Tour de Fredericia" fra den 31. august til den 3. september.

I 2016 gik turen til det sydfynske ø-hav.

Kufferterne er fundet frem og i gang med at blive fyldt op, og spændingen er så småt ved at indfinde sig hos de 34 plejecenterbeboere, der fra på torsdag og fire dage frem skal på Tour de Fredericia i rickshaw-cykler.

Jørgen fra Plejecenter Havebæk glæder sig til at komme rundt på cykel og se lidt af sommerlandet. Og Thyra fra Ældrecenter Øst siger:

"Jeg glæder mig meget til en masse gode oplevelser. Jeg vil bare ud at opleve noget, og når personalet siger, jeg kan, så kan jeg."

Samvær og fordybelse
Den kommende Tour de Fredericia er arrangeret af Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune i tæt samarbejde med frivillige cykelpiloter fra cykelinitiativet "Cykling uden alder" i Odense. Touren har til formål at give de ældre plejecenterbeboere nogle livsbekræftende oplevelser ud over det sædvanlige, mulighed for socialt samvær og hyggelige stunder.

Brian Skov Nielsen, rådmand for ældre- og handicapområdet i Odense, støder på søndag til selskabet og skal være med til at cykle de ældre fra Fredericia til den afsluttende middag på Årup Station. Han fortæller:

"Jeg synes, det er ret fantastisk, at vi i samarbejde med de frivillige cykelpiloter får mulighed for at give nogle af vores plejecenterbeboere denne særlige oplevelse. De kommer ud og nyde sensommeren på en helt unik møde. De får masser af gode oplevelser og et nærvær med både sidemand og pilot, som man i dagligdagen ikke rigtig har mulighed for at skabe på samme måde. Jeg støder desværre først til cykelselskabet på søndag, for programmet byder på ret mange fede ting."

Odense-Fredericia tur/retur
Det er på torsdag den 31. august, at den unikke cykelkaravane, der består af de 34 plejecenterbeboere, 8 medarbejdere fra Odense Kommune, 12 frivillige cykelpiloter og 2 frivillige cykelsmede sætter el til cyklerne og damper mod Fredericia.

Der er afgang fra Villestofte plejecenter kl. 9:00 den 31. august med forventet ankomst i Fredeicia ved Best Western Plus Hotel ca. kl. 16:30 samme dag.

Turen til Fredericia byder bl.a. både på en tur rundt om Langesøskoven og frokost på Indslev Bryggeri. Efter nogle forhåbentligt forrygende dage i og omkring Fredericia vender cykelselskabet atter snuden hjem søndag den 3. september, hvor der vil være modtagelse på Villestofte Plejecenter kl. ca. 16.30. 

Kontaktinformation

Brian Skov Nielsen, rådmand for ældre- og handicapområdet i Odense: 3060 4344.
Vinnie Skovkjær, rehabiliteringsleder i OK Aktiv: 2249 3302.