Spring til indhold
Nyhed

1 mio. kroner til lokalområderne i Odense

10-03-2017

1.000.000 kroner – fordelt på fem puljer á 200.000 – så mange penge kan fem odenseanske lokalområder få at disponere over i 2017.

 

I ”Borgerne Bestemmer” – et projekt med borgerstyret budgettering – kan pengene søges og fordeles af lokalsamfundet. Der skal blot nedsættes en arbejdsgruppe, som står for ansøgningen, og hvis pengene bliver bevilliget, skal borgerne i området selv stille forslag og stemme om fordelingen af pengene.

 

Arbejdsgruppen laver og sender ansøgningen – senest den 3. april - og sørger for den efterfølgende idéudvikling, afstemning og realisering af de valgte initiativer. Alt bliver styret lokalt, og Odense Kommune stiller kun krav om, at pengene bliver brugt til et projekt eller begivenhed i området – ellers er der frit slag.

 

- Vi har så mange ildsjæle og engagerede borgere i Odense, at vi simpelthen skal udvide og udvikle lokale initiativer. Der er kommet utroligt spændende resultater ud af ”Borgerne Bestemmer” i de foregående år, og jeg er overbevist om, at det vil fortsætte, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

 

- ”Borgerne Bestemmer” styrker det lokale fællesskab, og der bliver skabt et stort engagement i lokalområdet. Desuden er det en demokratisk proces, hvor borgerne selv afgør, hvad deres lokalområde har brug for. Det er på alle måder værd at bakke op om.

 

Flere midler til projektet

Projektet med borgerstyret budgettering har kørt siden 2014, og det har blandt andet resulteret i en bevægelsespark i Bolbro, en skaterpark på Tingløkkeskolen i Dalum og en svævebane i Fredens Anlæg i Skibhuskvarteret.

 

I 2014 var der afsat 200.000 kroner i alt, som blev delt mellem Bolbro og Dalum, og året efter var der 400.000 kroner i puljen. Nu har Økonomiudvalget besluttet at overføre yderligere midler fra Forstadspuljen til ”Borgerne Bestemmer”, hvilket betyder, at der i 2017 er afsat 200.000 kroner til Skibhus samt op til fire yderligere lokalområder, som hver kan få 200.000 kroner.

 

Projektet bliver styret af Center for Civilsamfund, hvor chef Anna Marie Hangaard Jensen ser frem til årets ansøgninger:

 

- Målet er at komme bredt ud i Odenses lokalområder og anspore til en lokal forankret udvikling. Vi håber, at engagerede borgere vil finde sammen og føre idéer ud i livet, som kommer deres lokalområde til gode. Det er en måde at styrke initiativet og samarbejdet i civilsamfundet på.

 

I ”Borgerne Bestemmer” er det arbejdsgrupperne og borgerne selv, som styrer processen lokalt, men Center for Civilsamfund understøtter gerne, så det hele kommer sikkert i mål.

 

Hvis man er interesseret i at vide mere om ”Borgerne Bestemmer”, kan Center for Civilsamfund kontaktes på telefon 4011 3574 - eller man kan læse på www.odense.dk/borgernebestemmer, hvor der er information om tidligere projekter samt ansøgningsblanket.