Spring til indhold
Nyhed

Vil du se et moderne plejecenter - så kom til åbent hus

07-06-2016

På plejecenter Havevæk 1 har der i løbet af de sidste par år været godt gang i ombygningen. Der er blevet malet, rykket rundt og tænkt kreativt, og så er beboergruppen udvidet med tre kælehøns, ti kvidrende fugle og 15 smukke fisk, fordi der skal være noget til alle sanser.

 

”Vi har arbejdet rigtig længe og meget ambitiøst med den her forvandling. Vi vil gerne have, at husets rammer understøtter vores rehabiliterende tilgang. Det gjorde det bestemt ikke før, men det gør det nu, hvor vi har lyse og indbydende rum, hvor fællesskabet kan plejes, indendørs ”gader” med vejskilte som markvej, strandvej og H.C. Andersens vej, som gør det nemmere at finde rundt og huske, hvor man bor, flotte store og farverige malerier på væggene, som man kan snakke sammen om og røre ved. Der er kommet liv i huset på en helt ny måde, og beboerne er vilde med det,” fortæller rehabiliteringsleder Helle Meyer.

 

Sundhedsklinik vises også frem

Som del af dette åbent hus arrangement vil det også være muligt at komme ind og se den nyåbnede Sundhedsklinik Havebæk, der er placeret lige ved siden af plejecentret.

 

”Sundhedsklinikker er et relativt nyt tiltag i Odense Kommune, og der kan være mange, der endnu ikke ved, hvad det er. Det vil vi derfor gerne vise dem,” fortæller Karina Pedersen, assisterende rehabiliteringsleder for Vollsmosegruppen 2. Det er netop Vollsmosegruppen 2 og Tagtækkergruppen, der sammen bemander klinikken med sygeplejersker og sosu-personale.

 

Sygeplejen i Odense Kommune har traditionelt kørt ud til borgerne for at løse de sygeplejefaglige opgaver, de havde brug for hjælp til. Men med åbningen af disse klinikker er det nu meningen, at de borgere, der kan, selv skal komme til klinikken. Det nedbringer køretiden for medarbejderne og øger dermed den tid, der er ansigt til ansigt med borgerne. Det nedbringer behovet for at omdanne private hjem til kommunale arbejdspladser, og borgerne får mulighed for tidsbestilling på klinikken - de slipper altså for at gå og vente på, at sygeplejen kommer forbi.

 

Byens Køkken kigger forbi med deres madvogn

For at skabe en god sommerstemning til det kommende åbent hus arrangement har Byens Køkken valgt at komme forbi og grille pølser. Det giver dem samtidig mulighed for at komme i snak med Odenseanerne og vise dem, hvilken slags mad de står for. Byens køkken serverer en lækker hjemmelavet grill-medister til de første 200 gæster.

 

 

Alle er velkomne til at komme forbi og hilse på beboere og medarbejderne fra plejecenter, sundhedsklinik og Byens Køkken. Adressen er: Plejecenter Havebæk 1, Østerbæksvej 83, 5230 Odense M.