Spring til indhold
Nyhed

Vejarbejde i Frederiksgade hen over sommeren

05-07-2016

Frederiksgade er en vigtig strækning for både busser, bilister, cyklister og fodgængere. Gaden skal kunne håndtere den stigende trafik uden at gå på kompromis med de bløde trafikanters sikkerhed. Derfor besluttede By- og Kulturudvalget den 26. april 2016, at der skal etableres signal i gaden på strækningen mellem Christiansgade og Georgsgade. Samtidig lukkes Christiansgade ud mod Frederiksgade. Det er det arbejde, der går i gang den 9. juli og fortsætter henover sommeren, så Frederiksgade er klar til både busser, biler og cykler til skole- og studiestart.

 

Samtidig skal Fjernvarme Fyn og VandCenter Syd flytte rør i krydset, hvor Frederiksgade møder Nyborgvej, Benediktsgade og Rødegårdsvej, som en del af det forberedende arbejde til byens kommende letbane.

 

Frederiksgade er lukket for biler og busser i perioden den 9.-17.juli, mens der arbejdes på kørebanen. Efterfølgende vil strækningen mellem Christiansgade og Georgsgade være lukket for cyklister 2-3 uger, mens der arbejdes på fortove og cykelstier. Cyklister og fodgængere vil blive vist ad Georgsgade, Carlsgade og Christiansgade.

 

Busserne, der normalt kører gennem Frederiksgade, vil blive omlagt i perioden 9.-17. juli og i stedet køre via Østergade, Grønlandsgade, Palnatokevej og Nyborgvej i begge retninger. Natbussen mellem fredag og lørdag kører igennem Frederiksgade.

 

For at kunne færdiggøre så meget af arbejdet som muligt på ni dage, vil det være nødvendigt at arbejde frem til klokken 20.00 på hverdage og evt. også i weekenderne. Det kan medføre støjgener uden for normal arbejdstid for de nærmeste naboer, som er adviseret om dette.

 

Få mere at vide

Læs mere om trafiksikringen af Frederiksgade på www.odense.dk/frederiksgade

Læs mere om det forberedende arbejde til letbanen i krydset ved Frederiksgade/Nyborgvej på www.odenseletbane.dk/frederiksgade

Find opdaterede køreplaner for strækningen på www.fynbus.dk