Spring til indhold
Nyhed

Udvalgstur: Hvordan skaber man en demensvenlig by?

23-02-2016

Formålet med studieturen er at få et solidt indblik i byens arbejde med at lave et demensvenligt samfund. Studieturen skal tjene som inspirationskilde til forsat udvikling af initiativer for personer med demens i Odense Kommune.

 

- Odense skal være førende inden for demenspleje. Vi har længe prioriteret demensindsatsen, og det kommer vi også til at gøre fremover, bl.a. med værdighedsmilliarden. Derfor er det vigtigt, at vi besøger nogle af de steder, der er længst fremme, så vi kan tage det med i vores videre arbejde, siger ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL)

 

På Ældre- og Handicapudvalgets seneste studietur i 2015 besøgte man Holland, herunder demenslandsbyen De Hogeweyk. Her var der særligt fokus på, hvordan man etablerer særlige miljøer målrettet personer med demens. I Crawley er tilgangen en helt anden. Brian Skov Nielsen uddyber:

 

- I Crawley er udgangspunktet at inkludere personer med demens i det eksisterende samfund, hvilket er en tankegang, jeg rigtig godt kan lide. At alle i fællesskabet har et ansvar for at støtte op om borgere med demens, så de kan få et så uafhængigt og meningsfuldt hverdagsliv som muligt.

 

Siden 2011 har man i Crawley arbejdet på at blive et mere demensvenligt samfund. De lokale myndigheder er gået sammen med forenings- og forretningslivet om at danne en fælles alliance (Dementia Friendly Crawley). Alliancen inkluderer 50 partnere, herunder Barclays Bank, byens busselskab, biblioteker, et fodboldhold mfl.

 

På studieturen vil Ældre- og Handicapudvalget blive præsenteret for alliancens foreløbige arbejde og resultater. Studieturen vil bestå af en kombination af præsentationer og samtaler med alliancens partnere, site-visits til virksomheder og foreninger, der indgår i arbejdet, møde med personer med demens og deres pårørende samt drøftelser med repræsentanter fra Crawleys politiske repræsentation.

 

Læs mere om alliancen her http://www.nhsalliance.org/nhs-alliance-tv/crawley-dementia-friendly-town/