Spring til indhold
Nyhed

Turistvenlige bycykler til fri afbenyttelse

19-08-2016

Odense er en dejlig cykelby, hvor du hurtigt kommer frem på to hjul. Det gælder også for turisterne, som let kommer rundt til byens attraktioner på cykel. Midtbyens museer, zoologisk have og Den Fynske Landsby ligger pludselig tæt på hinanden, når cyklen er i brug.

 

Nu er det blevet lettere, billigere og mere attraktivt – ikke mindst for turister og gæster i Odense – at snuppe en bycykel. Det kræver blot en mobiltelefon og en SMS, så er der bycykel i 24 timer. Når tiden udløber, skal cyklen afleveres, men herefter kan der bookes nye 24 timer – fortsat til fri afbenyttelse.

 

Systemet fungerer naturligvis både med danske og udenlandske mobiltelefonen, og der er opsat vejledning på dansk, tysk, engelsk og kinesisk ved alle bycykel-standerne.

 

- Naturligvis kan alle benytte sig af bycyklerne, men det vil ofte være turisterne, som mangler en cykel. Derfor har vi fokuseret meget på at gøre bycyklerne let tilgængelig for vores udenlandske besøgende. Der er information ved standerne, men der er også hjælp at få ved Visit Odense. Bycyklerne kan forhåbentlig hjælpe med til at give et godt besøg i Odense, siger Troels Andersen fra Cyklisternes By.

 

Selvom det har været en prioritet at gøre det let for turisterne, kan bycyklerne også bruges af odenseanere. Måske er cyklen punkteret? Måske skal du til koncert og vil parkere gratis? Eller måske kommer familien på besøg, og der er stemning for en cykeltur rundt i byen?

 

I så fald er bycyklen også en mulighed, og der kan altid lånes to bycykler ad gangen på samme mobiltelefon, så det er nemt at følges.

 

Bycyklerne er ejet af AFA Decaux, som står for bookingsystemet og serviceringen af bycyklerne, har lavet en hjemmeside med information om cyklerne, placering af standere med mere. Den kan findes på: http://cibi.dk/dincykelby/odense-cykel/