Spring til indhold
Nyhed

Stor stigning i antallet af private arbejdspladser i Odense

15-04-2016

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser en stigning i antallet af private arbejdspladser på 1568 fra 2013 til 2014. Der er især sket en stigning i antallet af højtuddannede lønmodtagere i de private virksomheder.

 

Det glæder naturligvis Odenses borgmester Anker Boye, at de nye tal fra Danmarks Statistik viser positive tegn for byen.

 

-Vi har længe haft en fornemmelse af, at det går i den rigtige retning, så at få det sort på hvidt er selvfølgelig meget opløftende. Det giver alle ekstra mod på at arbejde endnu hårdere på at skabe endnu flere job og at gøre Odense til en endnu bedre by at både leve og arbejde i, siger Anker Boye.

 

Flere nye private arbejdspladser er ét af Byrådets erklærede mål med Odenses transformation. Derfor investerer Byrådet også hvert år 100 millioner kr. i jobskabelse og bedre vilkår for erhvervslivet. En prioritering, der samlet set skal udvikle Odense til en mere attraktiv storby at bo, studere og arbejde i.

 

Om stigningen i private arbejdspladser kan kædes sammen med det arbejde er for tidligt at fastslå, men væksten i de private arbejdspladser mellem 2013 og 2014 er betydeligt højere end i perioden 2009-2013.

 

Flere odenseanere skal i arbejde

Over en 10-årig periode investeres der for 34 milliarder kr. i Odense, hvor der lige nu er ved at blive bygget en helt ny bydel på den gamle Thomas B. Thriges gade i centrum, en ny letbane er på vej og om to uger tages første spadestik til det nye supersygehus ved siden af Syddansk Universitet.

 

Den største fremgang i private arbejdspladser er da også sket inden for bygge og anlæg. Men der kan også aflæses fremgang i andre brancher som erhvervsservice, hoteller og restaurationer og transport.

 

Men trods de massive investeringer i Odense og de mange nye arbejdspladser har Odense stadig en af landets højeste ledighedsprocenter. Det skal der laves om på meget hurtigt.

 

-Det er klart, at vi skal være langt bedre til at sørge for, at det i højere grad er odenseanere, der får del i de mange nye arbejdspladser. For kun på den måde skaber vi øgede skatteindtægter og derved bedre velfærd for Odenses indbyggere, pointerer Anker Boye.

 

Fra 2013 til 2014 er antallet af odenseanere i beskæftigelse steget betragteligt og samtidig er nettoindpendlingen til Odense steget markant.