Spring til indhold
Nyhed

Smart City-løsning sikrer studerende studiejob i Odense Kommune

30-04-2016

30 studerende på Syddansk Universitet har brugt 24 timer fredag og lørdag på at udtænke nye og effektive Smart City-løsninger ved årets Bright Over Night-event. Der blev jagtet løsninger, som kombinerer viden, data og teknologi for at skabe en bedre by med større livskvalitet for borgerne.

 

Alt blev inddraget undervejs; målgrupper, sociale sammenhænge, miljøforbedringer, borgerinddragelse med mere. Der blev afleveret seks Smart City-forslag, men i sidste ende blev Michael Raahauge Jørgensen, Victor Staalkjær, Malthe Holm Johansen, Adela Dobysarova og Oana Cosma kåret til vinderne af Bright Over Night 2016 med deres løsning om at gøre kommunens drift mere gennemsigtig – hvad er en by, hvordan bliver den drevet, og hvordan kan man som borger være med til at udvikle og samskabe?

 

De fem vindere kan nu se frem til et studiejob i By- og Kulturforvaltningen, hvor de blandt andet får lejlighed til at arbejde videre med Smart City, hvilket de glæder sig meget til.

 

- Det har været en meget interessant oplevelse. Der er mange op- og nedture på kun 24 timer, for da vi mødte ind i morges, følte vi, at vi havde en god idé, men blot én time før aflevering sad vi egentlig med store frustrationer. Men det lykkedes, og det bliver spændende at arbejde videre med Smart City hos By- og Kulturforvaltningen, siger Michael Raahauge Jørgensen fra vinderholdet.

 

Nummer to i konkurrencen var et forslag om et interaktivt kort, hvor folk og grupper kunne melde små, hurtige aktiviteter ind i lokalområdet, men dommerne havde mange gode projekter at vælge imellem.

 

- Det har været en fornøjelse at være med til Bright Over Night, for engagementet har været helt i top, og der er kommet mange spændende idéer frem. Smart City handler om at gøre Odense til en bedre by, og her har de studerende tænkt både kreativt og realistisk. Jeg er overbevist om, at vi har fået mange gode idéer med hjem til forvaltningen, og vi ser frem til at få glæde af vindernes indsats i den kommende tid, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

De studerende begynder hos By- og Kulturforvaltningen til september i et forløb på seks måneder. Vinderholdet i Bright Over Night bliver desuden belønnet for deres indsats med partoutbilletter til Tinderbox.