Spring til indhold
Nyhed

Seniorer cykler i Odense

20-05-2016

Der er mange aktive seniorer i Odense, og fra den 26. maj til 23. juni kan de deltage i forskellige arrangementer i byen, som sætter fokus på både sikkerheden og sundheden omkring cykling. Der bliver mulighed for at prøve en elcykel og deltage på forskellige cykeloplevelsesture med nogle af byens cykelgrupper, hvor det sociale samvær er i højsædet.

 

By- og Kulturforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen samarbejder tæt, da begge forvaltninger gerne vil sætte fokus på seniorer og cykling.

 

- Cykling er ikke alene sundt og sjovt – det giver også en stor frihed i hverdagen, når venner, familie eller kulturelle oplevelser skal besøges, og det ændrer sig ikke med alderen. Tværtimod er cyklen oplagt som transportmiddel til seniorer, som gerne vil være aktive og opleve Odenses mange tilbud. Jeg håber, at vores brede samarbejde vil få inspireret endnu flere seniorer til at cykle oftere, siger Jane Jegind (V), rådmand for By- og Kulturforvaltningen.

 

Brian Skov Nielsen (Ø), rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen ser også frem til at følge aktiviteterne:

 

- Det er super vigtigt, at vores seniorer får rørt sig og holder kroppen i gang. Cykling et rigtig godt bud på en praktisk motionsform i hverdagen, som samtidig gør noget godt for miljøet, klimaet og den klode, vi skal aflevere til vores børn og børnebørn. Stort set alle har engang været cyklende, så jeg tror, der er gode muligheder for at motivere endnu flere seniorer til igen at springe på cyklen. Og som ivrig cykelentusiast tør jeg godt love både frisk luft, god plads og minimal kø på cykelstien.

 

Cykling er godt for menneskers velbefindende

Cyklistforbundet har lavet en transportvaneundersøgelse, som viser, at cykling for de fleste seniorer er forbundet med positive oplevelser og er en måde at få frisk luft og opleve frihed og helbredsfordele på. Desuden har befolkningsstudier vist, at dødeligheden er 30% lavere for folk, der cykler, end for andre dele af befolkningen.

 

- Odense er en meget aktiv cykelby, og det er glædeligt, at vi sammen kan gøre en indsats for at få flere seniorer til at vælge cyklen. Cykling forbedrer kroppens fysik generelt og er med til at holde konditionen, balancen og koordinationsevnen ved lige. Desuden er der mentale fordele, da humøret bliver forbedret, og man får en følelse af frihed og uafhængighed, som også sent i livet giver livskvalitet, siger direktør for Cyklistforbundet Klaus Bondam.

 

Frivillighed, fællesskab, engagement

Arrangementernes vigtigste formål er at gøre opmærksom på vigtigheden af at holde fast i cyklen – også som seniorer.

 

Blandt aktiviteterne er en temaaften i Seniorhus Odense den 26. maj fra kl. 16-20 med fokus på cykling og sundhed og vedligeholdelse af cyklen.

 

Den 14. juni mellem kl. 12-16 kan interesserede komme forbi Gråbrødre Plads, hvor der bliver fortalt nærmere om sikkerheden på en elcykel. Desuden er der mulighed for en prøvetur på en elcykel, der er designet i samarbejde med Ældre Sagen og skræddersyet til seniorer.

 

Skønne cykelture i det grønne og historiske Odense

Hvis man er en dreven cykelrytter og gerne vil prøve kræfter med at cykle sammen med andre i fritiden, så tilbyder cykelgrupperne Team My Heart, Cykelkaptajnerne og Senioridræt Odense SV seniorer muligheden for at komme på forskellige cykelture i Odense. Alle turene vil have opsamling i Seniorhuset og derfra begive sig ud i det grønne.

 

Detaljer om turene kan findes på www.cyklisternesby.dk eller www.seniorhusodense.dk.

 

Der er desuden mulighed for at opleve Odenses historie fra cyklen, når Odense Bys Museer har premiere på deres historiske cykelruter, som blandt andet tager deltagerne forbi middelalderens klostre og fordums magt og pragt.