Spring til indhold
Nyhed

Senior OL på plejecenter

09-05-2016

Solskin, konkurrencer og godt humør vil forhåbentlig bidrage til nogle festlig dage på Albanigade Plejecenter i løbet af næste uge. Den 10., 11. og 12. maj afholdes nemlig de årlige motionsdage for byens plejecenterbeboere.

 

Beboerne ønskede selv Senior OL

I år er motionsdagene dog omdøbt til Senior OL– et mere passende navn, hvis du spørger plejecenterbeboere selv. Et beboerudvalg er nemlig taget med på råd i forhold til planlægningen af en række store events/ aktiviteter i 2016, og det har bl.a. resulteret i, at motionsdagene ikke blot skal handle om motion og samvær men også om konkurrencer og medaljer.

 

Beboerne bliver delt op i hold af seks personer. Holdene får hver et landenavn, og på den måde vil det altså være en holdkonkurrence, hvor landene dyster om at løbe med guld, sølv og bronzemedaljerne. De tre dage står derfor i konkurrencens såvel som i hyggens tegn, hvilket både beboerne og arrangørerne ser frem til:

”Når vi sætter rammerne for en dag som denne, så bidrager det til, at de ældre kvikker op, og finder nogle ressourcer frem, som vi slet ikke vidste, de havde. Pludselig kan de meget mere, end de normalt kan. Det er fantastisk at se, hvordan det øger livskvaliteten hos hver og én af de deltagende,” siger Vinnie Skovkjær, der er rehabiliteringsleder for ’Aktiviteter i plejeboliger’, som arrangerer dagene.

 

Musik og god mad skal der til

I løbet af dagen vil der også være musikalske indslag, så stemningen kan komme helt i top på den udendørs arena. Middagen består af helstegt pattegris - et ønske fra beboerne selv. Maden tilberedes side om side med udendørsaktiviteterne, så røgen og duften kan sprede sig, og sulten tage til, mens de aktive seniorer dyster om guld, sølv og bronze. For ét er sikkert: ”Uden mad og drikke duer helten ikke”.

 

Samarbejdet forsætter med Social- og Sundhedsskolen

Idrætsdagene, som i år er omdøbt til Senior OL, er skabt i et samarbejde mellem Ældre- og Handicapforvaltningens aktivitetsenhed ’Aktiviteter i plejeboliger’ og pædagog assistent elever fra Social og sundhedsskolen Fyn.

 

Eleverne har inden arrangementet fået viden om livet på et plejecenter. De har besøgt forskellige plejecentre for at få indblik i målgruppen, og med det grundlag har de været med til at forberede de tre motionsdage, som de også selv skal være med til at gennemføre i næste uge.

 

”Vi er rigtig glade for at kunne planlægge det her arrangement med nogle studerende, som har nye, friske idéer og inputs. Og det er fedt at have ekstra hænder til at hjælpe, når vi skal lave alt det praktiske på selve dagen. Omvendt er vi dog også glade for at kunne give eleverne et indblik i, hvordan man i praksis arbejder rehabiliterende med ældre mennesker. På den måde er det en ren win win situation for begge parter,” udtaler rehabiliteringsleder af Aktiviteter i Plejeboliger, Vinnie Skovkjær.

 

Praktisk information

Der vil være 210 deltagere fra byens 21 plejecentre.

Der vil være ca. 50 elever fra Social- og Sundhedsskolen Fyn.

 

Tid og sted:

Senior OL foregår på Albanigade Plejecenter, Albanigade21 D, 5000 Odense C

Alle dage fra kl. 10.30-14.00