Spring til indhold
Nyhed

Samarbejde sikrer Posten/Dexter status som regionalt spillested

04-05-2016

På spillestederne Posten og Dexter i Odense, Harders i Svendborg og Tobaksgaarden i Assens har der de seneste to måneder været spænding i luften. Inden ansøgningsfristen den 29. februar 2016 sendte de tre spillesteder nemlig en samlet ansøgning til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik om at blive regionalt spillested i perioden fra den 1. januar 2017 til 31. december 2020.

 

Forløsningen kom tirsdag, da det blev offentliggjort, at Posten/Dexter og de to regionale samarbejdspartnere har sikret sig et årligt tilskud på 2.300.000 kr. Det er samme beløb som Posten/Dexter har modtaget i den indeværende periode, som løber fra 2013-2016.

 

Ny fordeling af støttekroner

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik modtog i alt 27 ansøgninger og besluttede at udpege 19 spillesteder og give afslag til 8. Udpegningerne betyder, at hovedstaden går fra fem regionale spillesteder til tre. Af de 32.700.000 kr. fordeles således ca. 21 % til København og 79% til resten af landet. I den forrige periode så tallene således ud: 29% til hovedstaden og 71% til resten af landet.

 

Odense Kommune har allerede givet sit forhåndstilsagn om at indgå en ny aftale i perioden 2017–2020. By- og kulturrådmand Jane Jegind ønsker Posten/Dexter et stort tillykke med genudpegningen som regionalt spillested og tilføjer:

 

”Jeg er enormt glad for den anerkendelse, som Posten/Dexter modtager ved endnu en gang at få status som regionalt spillested, og jeg ser store perspektiver i det fremtidige regionale samarbejde med Harders i Svendborg og Tobaksgaarden i Assens. Jeg bemærker, at ansøgningen er imødekommet med et tilskud i en størrelsesorden, som kun er overgået af et enkelt spillested. Dette vidner om, at Statens Kunstfond har fået et øget fokus på at understøtte den mangfoldige og høje kvalitative kultur, der er i rigt mål i provinsen."

 

Assens: Her har vi armene oppe

Også i Assens er der glæde over den nye aftale. Her udtaler borgmester Søren Steen Andersen:

 

”Til gode koncerter har man gerne armene oppe – det har vi også nu efter budskabet om, at Assens indgår i en regional spillestedsaftale med det kendte spillested, Tobaksgaarden. Dette cementerer, at Assens på dette plan er en by – et område – der befinder sig på en helt anden og større spilleplade, end vi umiddelbart størrelsesmæssigt skulle være. Spillestedsmæssigt er vi en blevet storby, hvilket også ofte bekræftes af alle de mange faglige anmeldelser af den mangfoldighed af hyppige koncerter der afholdes på Tobaksgaarden.”

 

Også formand for kultur- og fritidsudvalget i Assens Ena Kidholm Nørgaard glæder sig over udpegningen:

 

”Det er glæder mig meget, at Tobaksgaarden får plads i en regional spillestedsaftalte og jeg ser frem til et godt og gensidigt inspirerende samarbejde med Odense, og at vi sammen kan løfte den rytmiske musik og talentmassen på Fyn. Jeg bemærker, at ansøgningen er imødekommet med et tilskud i en størrelsesorden, som kun er overgået af et enkelt spillested. Dette vidner om at Statens Kunstfond erkender behovet for mere kulturstøtte i provinsen.”

 

Til gavn for musik, talenter og publikum

Henning Harder, der er daglig leder hos spillestedet Harders i Svendborg er ligeledes begejstret over den gode nyhed:

 

”Det er fantastisk, at det er lykkedes Posten/Dexter at løfte den store opgave med at bibeholde deres status og oven i købet løfte det endnu højere. Det er vigtigt for musikkens skyld og for det blomstrende musikliv på Fyn. Vi er klar til at løfte opgaven i fællesskab, og det vil blive til glæde og gavn både for musik, talenter og publikum – ingen tvivl om det.”